Ćorić raskida sa HDZ-om

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

GLAVNI tajnik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) Pero Ćorić rekao je da njegova stranka raskida s HDZ-om suradnju na lokalnoj i regionalnoj samoupravi, a svim dužnosnicima svoje stranke koji to ne budu poštovali poručio je da će “dobiti otpusno pismo”.

“S današnjim danom HSP AS raskida sve sveze s ovakvim HDZ-om, kao što je Hrvatska raskinula sve sveze s bivšom SFRJ. Sve sveze raskidamo u svim gradovima, općinama u kojima surađujemo s HDZ-o, 12 županija i Gradu Zagrebu”, rekao je Ćorić u telefonskoj izjavi za Hinu. Poručio je kako će svi dužnosnici HSP AS koji to ne budu poštovali “dobiti otpusno pismo” i mogu ići u HDZ. Ustvrdivši da HSP AS nikada nije mijenjao stavove pa neće ni ovaj put, Ćorić je rekao i da je Predsjedništvo stranke na sinoćnjoj telefonskoj sjednici jednoglasno odlučilo da im je neprihvatljivo ići parcijalno po izbornim jedinicama, a ne potpisati sporazum o trajnoj političkoj suradnji.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će HDZ na predstojeće parlamentarne izbore izaći samostalno, dok će s pojedinim partnerima suradnju ostvariti po pojedinim izbornim jedinicama.   HSP AS jedini je partner koji je inzistirao na nacionalnoj koaliciji, kao i do sada. No, stranačka tijela HDZ-a su dogovorila drugi pristup, poručio je. Novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak da ni jednoj stranci ili partnerima neće dopustiti da ucjenjuju njegovu stranku. “Poštujemo pravaštvo i sve ono što nam je HSP AS dao, ali u novim okolnostima imamo novi koncept za koji smatramo da će biti uspješan u izborima u rujnu”, naglasio je Plenković.

Budući politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier  rekao je kako uvažavaju članove i birače HSP AS, ali da HDZ-u nije do političke trgovine. “Ćorić je nesretan i nezadovoljan, jer vidi da mu ucjene s nama ne pale. Shvatio je da je napravio veliku pogrešku kad je pomislio da s nama može trgovati kao Stipe Gabrić Jambo sa Zoranom Milanovićem, ali Andrej je drugačiji od Milanovića i on ne gradi trgovačku koaliciju”, naglasio je Stier. (index)

Facebook komentari

comments

<