Besramno pokrali sadnice iz Tvrđave!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Bez imalo srama i bez straha od kamera koje pokrivaju pojedine dijelove brodske Tvrđave, nepoznati su vandali tijekom noći srušili i pokrali cvjetnu instalaciju koju su u petak postavili djelatnici slavonskobrodskog Komunalca.

Naime, riječ je o takozvanom ‘obzoru’, koji izgledom podsjeća na prolaz, a u kojem su tijekom ljeta bile posađene cvjetnice. Kako se u pozadini vidi ostatak Tvrđave ova cvjetna instalacija bila je izvrsna kulisa za fotografiranje, što su koristili ne samo brojni mladenci nego i turisti i posjetitelji Tvrđave. Dolaskom zimskih dana djelatnici Komunalca odlučili su zasaditi u ‘obzor’ trajnice.

– U Čakovcu smo nabavili trajnice, jer one podnose i niske i visoke temperature, a traže manje zemlje što je na ovakvim instalacijama posebno važno. Na kraju bismo opet imali zanimljiv ‘dekor’. Kažem imali, jer je obzor noćas devastiran – za SBplus kazao je Pero Jelinić, direktor Trgovačkog društva Komunalac Slavonski Brod.

Trebalo je snage srušiti ovu instalaciju, a i bezobrzaluka nije nedostajalo. Iako nitko sa sigurnošću ne može tvrditi tko su počinitelji, teško da bi se ovaj puta moglo raditi o jako mladim tinejdžerima na koje puno toga ‘a priori’ svalimo. Jer, osim što je ‘obzor’ srušen iz njega je iščupano i sa zemljom pokradeno 110 sadnica sukulenata. Dakle, više od polovice zasađenih. Iako po onoj staroj narodnoj kažu kako se ‘ukradeni’ pelceri bolje ‘prime’ valja kazati kako nitko ne bi ni zamjerio, a vjerojatno niti uočio, da su ovi ‘ljubitelji’ cvijeća otkinuli pelcer dva i zatakli ga u zemlju. No uništiti, pokidati, pokrasti mogu samo bezobzirni ljudi koji od obijesti ne znaju što bi. I koji se ne boje niti toga što ih je, možda kamera, mogla snimiti.

– Materijalna šteta nije velike, možda nešto veća od dvije tisuće kuna, ali sada je pred nama posao napraviti sve to iznova, posaditi nove biljke i na kraju se pitati hoće li opet netko sve to uništiti. Trud i rad od nekoliko dana uništen u jednoj noći – pita se Jelinić, dodavši kako će cvjetna instalacija, ipak, biti obnovljena. Nadamo se samo kako su lopovi od noćas ‘namirili’ svoje cvjetne apetite te će ovaj puta dozvoliti i nama drugima da uživamo u cvijeću i u krugu Tvrđave, javlja sbplus.

Facebook komentari

comments