Cisterna s pitkom vodom konačno stigla u općinu Sibinj

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Danas 4.4.2018 u 15 h u općinu Sibinj stigla je cisterna s pitkom vodom koja će opskrbljivati mještane naše općine. Cisterna će puniti za sada dva spremnika koji su smješteni u naselju Grgurevići ( društveni dom ) i Slobodnici ( vatrogasni dom) , a od sutra bi trebali od županijskog Stožera CZ-a dobiti još spremnika koji će se postaviti ispred drugih društvenih domova kako bi mještani mogli sami doći i napuniti si spremnike pitkom vodom. Cisterna će biti stacionirana u Sibinju ispred zgrade općine Sibinj, a mještani će moći doći po pitku vodu u vremenu od 7 h do 19 h.
Podsjećamo da je Stožer CZ općine Sibinj dvije cisterne s pitkom vodom zatražio iz državnih rezervi dana 31.3. , te da je istoga dana od Zavoda za javno zdravstvo traženo i uzorkovanje vode iz bunara od naših mještana iz Slobodnice kao i iz kafića NK Slobodnica, a sve kako bi otklonili sumnju da i ta voda nije zagađena budući da se eko-incident dogodio u ulici Zvonka Bušića 45 u Slobodnici tristotinjak metara od kuća.
Nažalost prema sadašnjim informacijama Zavod za javno zdravstvo BPŽ do danas nije izvršio uzorkovanje na slobođanskim bunarima te će se sutra ujutro ponovno inzistirati na uzorkovanju vode u bunarima na području naselja Slobodnica.
NAPOMENA:
Od sutra svi pripadnici postrojbe civilne zaštite općine Sibinj stavljaju se u stanje pripravnosti i ukidaju se dnevna dežurstva.
Molimo mještane da ponesu svoje boce i kanistere.

Facebook komentari

comments