Danas i sutra +35, a onda…..

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

DANAS će diljem zemlje prevladavati sunčano i uglavnom vedro vrijeme.

Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 32, na obali i otocima do 34 °C.

I sutra će biti većinom sunčano te i dalje vruće i sparno. Uz dnevni razvoj oblaka poslijepodne su ponegdje u unutrašnjosti mogući rijetki pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u sjeverozapadnim predjelima. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, na Jadranu jugozapadni i zapadni, u Dalmaciji sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 20 do 25, u gorju malo niža, a najviša dnevna između 30 i 35 °C.

Novi tjedan u kopnene dijelove Hrvatske donosi pogoršanje vremena i osjetan pad temperatura. Prema sedmodnevnoj prognozi vremena Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak će u veći dio unutrašnjosti stići pogoršanje vremena s kišom, ponegdje i obilnijom, a dnevne temperature će se osjetno spustiti – ponegdje i za deset Celzijevih stupnjeva. Takvo vrijeme, s mjestimičnom kišom i temperaturama koje neće prelaziti 26 stupnjeva zadržat će se sve do srijede, a u četvrtak se opet vraća sunčano i stabilno vrijeme te sve više temperature.

Pogoršanje vremena očekuje se i na sjevernom Jadranu, ali temperature se neće drastično mijenjati. Na jugu zemlje vrijeme će cijeli tjedan biti stabilno, s obiljem sunca i temperaturama koje će se uglavnom kretati oko 30 Celzijevih stupnjeva. (index)

Facebook komentari

comments