Google je lansirao besplatnu aplikaciju za videopozive

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Google je lansirao novu besplatnu aplikaciju za video pozive nazvanu Duo. S obzirom da Google s ovime već malo kasni za Skypom, Appleovim Face Timeom, pa čak i Facebookovim Messengerom, no aplikacija ima nekoliko zanimljivih detalja koji će sasvim sigurno natjerati masu ljudi da je barem isprobaju.

Kada krenete uspostaviti poziv, kamera se uključuju a aplikacija će osobi koju zovete u realnom vremenu i prije nego što je uopće prihvatila poziv, prikazati što se događa oko pozivatelja, a ovu funkciju su nazvali Knock Knock, odnosno kuc-kuc. Google ime Duo nije odabrao slučajno, nego simbolizira fokus na 1 na 1 videopozive, pa aplikacija uopće nema opciju grupnih poziva (za to imamo Google Hangouts) i razvijena je isključivo za mobilne platforme. Ipak, ima značajnu prednost u odnosu na Face Time, jer za razliku od Appleove aplikacije, Duo omogućava uspostavu poziva između Androida i iPhonea, čak nije potreban Google korisnički račun, dovoljan je broj telefona.

Nick Fox koji u Googleu radi na razvoju aplikacija za komunikaciju je za engadget objasnio kako je Google s Duo i Allo aplikacijama išao na jedinstveno korisničko iskustvo za mobilne platforme, te da one neće imati svoj desktop ekvivalent. Osim toga, najavio je i da će Google najvjerojatnije dalje razvijati Hangouts za poslovne korisnike.

Iako još nije jasno kako, pogotovo s obzirom da je jučer najavljeno kako se od listopada Hangouts on Air opcija koja omogućava live streaming video komunikaciju, pa će se korisnici morati prebaciti na YouTube Live.

Facebook komentari

comments