Hrana koja vas – izgladnjuje

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Zdrava prehrana nije uvijek dostupna i moguća svim ljudima, na žalost – ponekad je problem nedostatak novaca, ponekad vremena, a najčešće – volje. Kad počnemo tako razmišljati, obično se naljutimo i – posegnemo za nezdravom hranom.

Problem s nezdravom hranom je u činjenici što će nas, umjesto da nas zasiti – učiniti još gladnijima, i to vrlo brzo nakon konzumacije.

Primjerice – bijeli kruh kojeg se jednostavno ne možete najesti. Kruh od bijelog brašna sadrži jednostavne ugljikohidrate koji se brzo raspadaju na šećere i dižu razine inzulina u krvi, što vrlo brzo dovodi do gladi. Jednaka je stvar i s tjesteninom od bijelog brašna, pecivima i ostalim proizvodima iz pekara.

Tu je i brza hrana koja je prepuna transmasti, spojeva koji onemogućuju kontrolu apetita i čine vas konstantno gladnima. Zašto je to tako? Zato da biste došli ponovno i pojeli još.

Za kraj – slane grickalice napravljene su od iste vrste brašna, no uz to imaju i gomilu soli, pa ste nakon toga žedni i gladni šećera. Naravno, ako popijete juice iz trgovine, napunit ćete se šećerom koji će vas udebljati, ali ćete i dalje ostati glani …

Sve u svemu, razloga za zdravu prehranu ima dovoljno da ozbiljno razmislite što stavljate u tanjur.

Facebook komentari

comments