Hrgović tehničkim nokautom donio Hrvatskoj novu medalju!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Hrvatski boksač u superteškoj kategoriji (+91kg) osigurao je Hrvatskoj novu medalju protiv Kubanca Leineiera Eunicea Peroa. Pitanje je samo kojeg će ona biti sjaja što ćemo saznati u petak od 20 sati. Hrgović trenutno ‘drži’najmanje broncu, budući da u boksu ne postoji borba za treće mjesto.

Tehničkim nokautom u drugoj rundi izborio je pobjedu koja ga vodi u polufinale protiv Francuza Victora Tonyja Jamesa Yokea.

Filip, koji je aktualni europski prvak, tri puta je rušio Kubanca na tlo, no suci su u prvoj rundi odlučili kako je Pero pobjednik. Značilo je to da naš as mora nastaviti još žešće jer dojam je uvjerljivo bio na njegovoj strani poslije prve runde.

Ipak, Hrgović je u prvoj rundi uputio više preciznih udaraca, sredinom runde čak je i sudac u ringu brojao Peru, no dva bodovna suca na kraju su dala prednost Kubancu na opće iznenađenje. Kubanac se većinom kretao uz konopce te je tražio udarac ili kombinaciju iz kontre, no to je dolazilo vrlo rijetko.

Da sve bude onako kako treba, Filip se pobrinuo u drugoj rundi u kojoj je desnim direktom riješio meč u svoju korist. Desni kroše sjeo je točno na bradu protivniku koji je pao.

Poslije brojanja nije bio u stanju nastaviti pa Hrgović odlazi u polufinale fantastičnom predstavom i tehničkim nokautom. Ovo mu je bio treći Kubanac s kojim se susreo u karijeri i treći kojeg je dobio.

Polufinale mu donosi aktualnog svjetskog prvaka Tonyja Yokea. Tu se otvara  prilika našem boksaču za uzvrat Yoki za poraz upravo s tog SP održanog u listopadu prošle godine kada je Francuz pobijedio na bodove u četvrtfinalu.

Hrgović i Yoka su vršnjaci, pa se znaju i iz mlađih kategorija, prije šest godina susreli su se u finalu svjetskog juniorskog prvenstva, a tada je bolji bio Hrgović.

Duel Hrgovića i Yoke predviđen je za petak oko 20 sati po hrvatskom vremenu.

Facebook komentari

comments