Hrvatska slavila protiv Irske, a u reprezentaciji nikada nije bilo više Brođanki

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Nakon što su Hrvatske ženske košarkaške reprezentacije do 16 i 20 godina odigrale u dvorani Vijuš pripremne utakmice, sada je na red došla i juniorska selekcija do 18. godina. Ona u svom sastavu ima najviše Brođana i Brođanki. Naime, Izbornik juniorki je Brođanin Željko Ciglar, a od igračica tu su: Mihaela Lazić, Martina Pandža Brnić i Edita Poljac, kao i prošlogodišnja igračica Broda na Savi Monika Vojvodić.

Hrvatska juniorska reprezentacija do 18. godina odigrala je dvije pripremne utakmice protiv izabrane selekcije Irske. Prema svemu Hrvatice su opravdale ulogu favorita u oba susreta, dok su Irkinje pokazale ono što krasi njihov narod, a to je velika i fanatična borbenost. U prvom dvoboju kad bi god Hrvatska napravila razliku uporne gošće bi sve to nadoknadile te se niti u jednom trenutku nisu predavale. Na kraju je zabilježena pobjeda s 59:52, dok su igračice izbornika Željka Ciglara najveću prednost imale u 29. minuti kada je košem Marte Galić bilo + 12 za 47:35. Najučinkovitija u sastavu hrvatskih juniorki u prvoj utakmici protiv Irske bila je Brođanka Mihaela Lazić s 12 koševa, dok je 1 manje postigla Anđela Katavić. U prvoj utakmici protiv Irske nisu nastupile ozlijeđene: Karla Erjavec, Monika Vojvodić i najmlađa u juniorskoj reprezentaciji još uvijek kadetkinja Brođanka Edita Poljac.

Zato su Vojvodić i Poljac igrale drugu utakmicu protiv Irske u kojoj je Hrvatska zabilježila uvjerljiviju pobjedu sa 64:45. Ponovno su kao i u prvoj utakmici najučinkovitije bile iste igračice. Tako je Mihaela Lazić ubacila 19, Anđela Katavić 14, a Josipa Pavić 11 koševa. Ovoj ekipi još nedostaju: Tonia Uzelac, Lucija Skorić i Lorena Mihić koje niti nisu na pripremama, dok ovu reprezentaciju od 4. kolovoza u mađarskom Sopronu očekuje nastup na Europskom prvenstvu. Djevojke izbornika Ciglara imaju tešku skupinu u kojoj su uz njih još: Švedska, Srbija i Španjolska.

Izvor:Josip Šebalj/FB

Facebook komentari

comments