Hrvatska teško stradala protiv Kataraca!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Loše, jako loše! Tako su hrvatski rukometaši danas izgledali protiv katarskih plaćenika. Europska bronca teško je stradala na otvaranju Olimpijskih igara protiv svjetskih doprvaka. Semafor je na isteku 60 minuta pokazao šokantnih 23-30.

Od prvog hrvatskog napada sve je pošlo po zlu. Ivan Slišković već je u prvoj minuti dao loptu u ruke Capoteu koji u kontri zabija za vodstvo koje Katar do kraja utakmice više nije ispuštao. Niti sekudne nismo vodili protiv Katara, a to dovoljno govori kakva je Hrvatska danas bila u Areni do Futuro.

Obrana nedovoljno agresivna, napad bez ideje, golmani nisu imali svoj dan, a što tek reći o sedmercima koji su očito najveći problem ove reprezentacije. Promašili smo ih četiri samo u prvom poluvremenu, a ozbiljna reprezentacija poput naše to si nikako ne smije dopustiti.

Kada tome dodamo da je Danijel Šarić branio tek prvo poluvrijeme i pritom skupio osam obrana te da ga je u drugom dijelu zamijenio Stojanović sa šest obrana, onda je jasno da ‘kauboji’ danas nisu imali nikakve šanse. Za usporedbu, naši golmani skupili su tek devet obrana u 60 minuta.

Najbolji naši igrači u nizu loših danas su bili Štrlek sa pet i Stepančić sa četiri gola. No ono što zabrinjava je činjenica da u napadu nismo imali apsolutno nikakvu ideju kako napraviti višak, kako probiti snažnu obranu Katara, nismo napravili niti jedno križanje na postavljenu zonu svjetskog doprvaka i svi oni koji vole rukometnu reprezentaciju s pravom su zabrinuti.

Možemo se samo nadati da je Željko Babić u skupini odlučio skrivati što je pripremao na dugim i napornim pripremama u Hrvatskoj jer naši nisu izgledali kao momčad vrijedna medalje. Kako će turnir ići svome kraju, vjerojatno će i naši rasti, no put do medalja sada izgleda jako daleko. Iduću utakmicu igramo protiv Argentine 10. kolovoza u 2.50 u noći, a onda slijede pravi ispiti – Danska i Francuska te brutalni Tunis na kraju.

Prolaz ne bi trebao doći u pitanje, a ako je Babić doista skrivao svoje adute, priznajmo mu, sjajno ih je sakrio…

Facebook komentari

comments