Incidenti na Eurosongu dobili nastavak: Pobjednica prozvana da je rasistkinja, a Britanka pjevala na playback!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Nakon pobjede Izraela u finalu Eurosonga u subotu navečer, mnogi su na društvenim mrežama uvjereni kako je nastup Nette Barzilai bio rasistički. Izraelska pjevačica u haljini koja nalikuje japanskom kimonu nastupila je uz zid ukrašen japanskim maneki-neko figuricama, za koje se vjeruje da vlasniku nose sreću. Na početku pjesme Netta je i zakokodakala, a čitav njezin nastup, uključujući i šminku, na društvenim mrežama mnogi su prozvali rasističkim. “Pobjeda Izraela još jednom je dokazala kako Europa ima nula ukusa”, “japanska kultura nije vaša ulaznica za Eurosong”, “zašto osjećam da je ovaj nastup bio rasistički”, samo su neki od brojnih komentara na Twitteru.

Nakon što je s nastupom završila pjevačica SuRie, predstavnica Velike Britanije koja je sinoć u finalnoj večeri Eurosonga otpjevala pjesmu ‘Storm’, gledatelji su pjevačicu krenuli rešetati optužbama na društvenim mrežama, optužujući ju kako je pjevala na playback.

Tvrde kako je incident koji se dogodio tijekom SuRienog nastupa zaslužan za razotkrivanje nepoštivanja Eurosonga. Za vrijeme njezinog nastupa nepoznati muškarac popeo se na pozornicu i oteo pjevačici mikrofon iz ruke, nakon čega su ga zaštitati svladali, a pjevačici vratil mikrofon.

Vidno zbunjena pjevačica nastavila je plesati na pozornici, no ne i pjevati, dok se u pozadini jasno čuo njezin glas. Da nije bilo kradljivca mikrofona koji joj je odlučio pokvariti planove, vjerojatno nitko ne bi ni shvatio da je pjevačica zapravo cijelo vrijeme samo otvarala usta.

Facebook komentari

comments