Jakovina se povlači sa izborne liste SDP-a

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Tihomir Jakovina objavio je kako se povlači s izborne liste SDP-a jer ne želi biti prepreka SDP-u i Narodnoj koaliciji na parlamentarnim izborima.

“Moja je želja da se Hrvatska nastavi razvijati kao uspješna i uređena država čemu je jamac pobjeda Narodne koalicije. Zbog toga ne želim biti prepreka svojoj stranci i Narodnoj koaliciji na putu prema pobjedi na rujanskim izborima. Obavještavam javnost da odustajem od kandidature za izbore za Hrvatski sabor u rujnu 2016,” stoji u priopćenju koje potpisuje Jakovina. “U svom životu i političkom radu uvijek sam se borio za Hrvatsku i uvijek su mi interesi hrvatskih građana bili na prvom mjestu. U skladu s tim principima obnašao sam i dužnost ministra poljoprivrede u Vladi RH. Želim naglasiti da u svome radu nisam činio ništa protivno zakonima, niti se protiv mene zbog mojih postupanja vode ikakvi postupci. Međutim, u ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet, već i vjerodostojnost politike stranke koje sam član, SDP-a,” napisao je Jakovina.

SDP-ovac Jakovina trebao je biti na trećem mjestu u petoj izbornoj jedinici na listi Narodne koalicije, unatoč aferama koje su ga pratile. Kako je Telegram detaljno izvještavao, bivšeg ministra povezivalo se sa sumnjivom podjelom poticaja iz europskih fondova, a posljednjih tjedana bio je u fokusu i zbog milijunskih bonusa odobrenih čelnicima Hrvatskih šuma.

Facebook komentari

comments