Josip Pavić poveo je Hrvatsku na otvaranju Olimpijskih igara!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Noćas su u 1 sat po hrvatskom vremenu otvorene 31. po redu ljetne Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Spektakularnim otvorenjem i brojnim scenskim nastupima, Brazilci su u svijet poslali poruku mira i ljubavi. Svaki od sportaša dobio je po jedno sjeme, koje su kasnije zasadili u olimpijskom selu. Po prvi put u povijesti na Olimpijskim igrama predstavljena je i delegacija izbjeglica, a predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Tomas Bach rekao je kako oni predstavljaju nadu za milijune drugih izbjeglica diljem svijeta.

Prve su ovo Olimpijske igre na južnoameričkom tlu, a u tu čast raspoloženje je bilo na vrhuncu. Toliko da su Brazilci pljeskali i vječitim rivalima u svim sportovima Argentincima. Kao što je to uobičajeno, nakon otprilike sat vremena pjesme, plesa i glume, prvi su na kultni stadion Maracana izašli Grci. Redale su se brojne reprezentacije, između ostalih Argentina predvođena velikim košarkašem Luisom Scolom, Njemačka s više od 420 sportaša predvođena stolnotenisačem Timom Bollom te Bosna i Hercegovina sa svojim najboljim atletičarem Amelom Tukom, da bi kao 55. po redu na Maracanu izašla hrvatska delegacija. Ukupno 88 hrvatskih sportaša sudjelovat će u 18 sportova, a na ceremoniju otvaranja izašli su u prepoznatljivim kockicama. Čast da nosi hrvatski barjak imao je reprezentativni vaterpolski golman Josip Pavić, koji je tako postao treći vaterpolist stjegonoša u hrvatskoj povijesti. Prije njega zastavu su nosili Perica Bukić 1996. godine u Atlanti i Dubravko Šimenc 2004. godine u Ateni.

Tako su i službeno otvorene 31. po redu ljetne Olimpijske igre i veselimo se brojnim sportskim događajima sljedeća dva tjedna.

Facebook komentari

comments