Kako je Kim izbjegao Trumpovu kemijsku ‘umočenu’ u otrov!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×
Da bi sjevernokorejski diktator Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump u Singapuru potpisali, što mediji opisuju kao “bljutav i relativno beskoristan” sporazum, ponuđene su im dvije skupocjene crne olovke. Stajale su na tamnosmeđem drvenom stolu ukrašenom cvijećem, gdje su trebali sjesti Trump i Kim te potpisati papire. Poznato je kako tajanstveni sjevernokorejski diktator ima osoblje koje prije njega iskuša svu hranu i piće kako ga nitko ne bi otrovao, kao i da je Kim, navodno, izrazito gadljiv. No, ipak je bilo ponešto neočekivano da će i njegovu kemijsku netko ići detaljno čistiti prije no što je Kim primi u ruke. Član njegovog tima, odjeven u tamno odijelo i s bijelim pamučnim rukavicama na rukama bijelom je krpicom detaljno očistio crnu olovku te je onda pažljivo vratio na crnu podlogu. Kim želi biti apsolutno uvjeren u svoju sigurnost.
No, u dodatnom obratu Kim se na kraju uopće nije potpisao crnom olovkom već je u odlučujućem trenutku njegova sestra, Kim Yo-jong iz svojeg je sakoa izvukla olovku s kojom je Kim potpisao dokument, niti ne taknuvši onu pripremljenu, i očišćenu olovku. Ona je Kimova savjetnica i desna ruka koja je čak putovala u Južnu Koreju predstavljati režim na Olimpijadi. Trump, inače samoproglašeni bakteriofob koji kaže kako su navodi da je prostitutke u Moskvi tjerao da uriniraju po krevetu ispred njega “potpuno nemogući jer se to njemu jako gadi”, on nije pokazao obrasce ponašanja koje ima Kim. “On meni vjeruje, apsolutno sam uvjeren. I ja njemu vjerujem”, rekao je Donald Trump o Kimu. Kada su se na početku susreta našli na večeri Trump je fotografima rekao da ih “snime tako da izgledaju vitko i zgodno” što, ako je suditi po videu, nije oduševilo diktatora kojeg je Trump na Twitteru prije nazivao “niskim i debelim”.
Osim što je Kim u tradicionalnoj maniri diktatora paranoičan da ga netko ne pokuša ubiti, on ne želi niti da itko sazna išta o njegovom zdravlju i kartonu jer bi ga svaka slabost mogla koštati vlasti. “Ne žele da itko išta sazna o njegovom zdravstvenom stanju, a njegova težina stalno varira i bio je viđen kako nosi štap koji mu pomaže u hodanju. Howard Hughes je, kada je riječ o skrivanju, za njega mala beba, jer zna da ako se pokaže da nešto s njime nije u redu njegov bi legitimitet bio u pitanju”, kaže John Pike sa GlobalSecurity.org za Daily Mail. Kim, kažu izvori, putuje i sa vlastitim toaletom tj. wc školjkom jer ne želi da netko sa zapada dođe do uzorka njegove stolice. Uz njegov automobil kad se kreće trči čitava skupina tjelohranitelja, a to je samo grupa koja se “vidi”, na njegovoj zaštiti rade i desetine IT-jevaca i agenata.

Pročitajte više na: https://www.express.hr/top-news/kako-je-kim-izbjegao-trumpovu-kemijsku-umocenu-u-otrov-16193 – www.express.hr

Facebook komentari

comments