‘Kauboji’ pregazili Tunižane!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Hrvatska je pregazila slabašne Tunižane rezultatom u Future Areni rezultatom 41-26. Protivnik koji niti u jednom segmentu nije mogao parirati Babićevim izabranicima poslužio je kao solidan ‘sparing parnter’ uoči nastavka turnira u nokaut fazi. Naš idući protivnik je Poljska koju smo početkom godine tako slatko i čudesno razbili na njihovom terenu.

Kod Hrvatske su se svi igrači upisali u strijelce osim golmana, a najuspješniji je bio Igor Karačić s devet komada. Ipak, ovo nije rekordna pobjeda jer najveća datira iz Pekinga 2008. kad smo dobili Brazilce 33-14.  na službenim natjecanjima naši su rukometaši ostvarili na svjetskom prvenstvu 2001. godine pobijedivši SAD 29 golova razlike (41-12).

U četvrtfinalu nas čekaju Poljaci koje smo uništili u siječnju ove godine na njihovom terenu. Povijesna pobjeda s Europskog prvenstva 37-23 jedno je od najvećih sportskih čuda u povijesti pa se treba čuvati itekako motiviranog protivnika. Utakmica protiv Poljske igra se u 1:30 po srednjeeuropskom vremenu sa srijede na četvrtak.

Ukoliko prođemo Poljake, u polufinalu idemo na pobjednika para Slovenija – Danska što, barem letimičnim pogledom, djeluje kao lakši izbor u usporedbi s parom Njemačka – Francuska. No, idemo korak po korak.

Facebook komentari

comments