KUD “Tomislav” Sibinj bio u posjeti Hrvatskoj katoličkoj misiji u Njemačkoj (FOTO)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Ovaj vikend KUD Tomislav iz Sibinja na poziv Hrvatske katoličke misije iz Bad Sackingena sudjelovao je na obilježavanju Sv.Fridolina, kršćanskog misionara koji je zaštitnik grada Bad Sackingena. Svečano obilježavanje Fridolinfesta 2018 započelo je u nedjelju 11. ožujka s početkom u 9 h svečanom svetom misom koju je predvodio osobni tajnik pape Benedikta XVI Georg Ganaweil, a nastavljeno je s procesijom u centru grada.
U procesiji su sudjelovale sve gradske službe u svečanim odorama te misije zemalja poput Italije i Tajlanda, dok su Hrvatsku i zastavu općine Sibinj predvodili i nosili članovi KUD-a Tomislav iz Sibinja zajedno sa predsjednicom Ankicom Travarević te članovima Hrvatske katoličke misije iz Bad Sackingena i Basela. Prilikom svečanog prijema kod gradonačelnika Bad Sackingena gdina Alexander Guhla, načelnik općine Sibinj Josip Pavić imao je čast upisati se u Zlatnu knjigu grada zajedno sa nekolicinom gradonačelnika i osobnim tajnikom pape Benedikta XVI.
Nastavak proslave uslijedio je u prostorijama Hrvatske katoličke misije u kojoj je naš Kud Tomislav priredio bogat kulturni program.
Ovim putem posebna zahvala gospođi Ankici Jukić, predsjednici Hrvatske katoličke misije koja je bila odličan domaćin.

Facebook komentari

comments