Lidija Bačić i Žanamari Lalić: “Svojom guzom želim sada pomoći Sl. Brodu”

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Suosjećam s građanima Slavonskog Broda, njihovo zdravlje je važnije od drugih banalnih tema i želim pomoći ovoj akciji svojim sudjelovanjem ako imalo mogu pomoći. Izjavila nam je to u četvrtak pjevačica Lidija Bačić, koja se zajedno s ostalim poznatim osobama uključila u akciju 24sata “Pokaži guzicu s razlogom”. 

24sata tom akcijom podržavaju građansku inicijativu Brođani za Brod protiv višegodišnjeg zagađenja zraka u Slavonskom Brodu. Brođani za Brod su na svojoj Facebook stranici pozvali građane da objavljuju fotografije stražnjica kako bi upozorili na zagađenje iz rafinerije u BiH koje traje od 2008.

U inicijativi su nam objasnili da ih je na ovu originalnu kampanju potaknulo medijsko prepucavanje sociologa Brune Šimleše i pjevačice Lidije Bačić o objavljivanju fotografija stražnjica na društvenim mrežama.

– Ta je polemika privukla pažnju cijele Hrvatske. Zato smo koristiti svoja tijela u borbi protiv zagađenja – rekli su nam brodski aktivsti. Lidija nam je poslala svoju fotografiju na kojoj drži papir s hashtag #DEDOBROJEVIŠE #NEMAPREDAJE #KRUTEMAZO #UBIŠENAS. Bruno Šimleša nije se javio.

– Ja sam za bilo kakvu vrstu akcije koja može izazvati pažnju javnosti da se ljudi prestanu razbolijevati od raka. Ako su to guze – let it be. Preko moje guze stavila sam poruku # DEDOBROJEVIŠE # NEMAPREDAJE – izjavila nam je pjevačica Žanamari Lalić.

Televizijski voditelj Aleksandar Stanković također je podržao akciju.

– To je hvalevrijedna akcija. Što se više muškaraca skine u tange, to će biti uspješnija – rekao nam je Stanković.

Brođane je podržala i Antonija Blaće: “Akcija je top! Brođani su dobro iskoristili trenutak. Sve ih podržavam. Nadam se da će akcija uroditi plodom. I ja ću se uključiti”.

– Budući da sam rođeni Brođanin, dođe mi da i sam pokažem guzicu. Ovo je vrlo zanimljiva inicijativa, no u ovoj državi, nažalost, i da svi skupa pokažemo guzice, neće se ništa promijeniti – izjavio nam je voditelj Zoran Šprajc.

Let3 napisao je i posebnu pjesmu kojom podržava akciju i inicijativu Brođana:

“Ne dam majko zemlju svoju; ne dam, ne dam, ne dam, ne dam! Kad sam bio malo dijete, vidio sam laste lete. Jel ti isto majko drijemaš, zelena si zraka nemaš?! Gdje je rijeka, di je šuma? Ubiše je dim i kuga!

Ne vidi se gradska ura, sve od smoga…. i to mi je kultura”.

(24sata)

Facebook komentari

comments