Mladić izboden na kolodvoru stabilno nakon operacije

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Nakon sinoćnje tučnjave skupine mladića koja je na slavonskobrodskom autobusnom kolodvoru umalo završila kobno po jednog od njih, posjetili smo Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević” kako bismo razgovarali s liječnikom koji mu je, uz kirurga Josipa Samardžića i ostatak tima, spašavao život nakon ubodnih rana nanesenih nožem.

– Nama je sinoć dovezen pacijent s ubodnom ranom u području leđa. Operiran je, rane su zbrinute i zasad je pacijent stabilno, a dalje ćemo vidjeti kako će ići. Još uvijek nismo uspjeli razgovarati s njim, nadamo se kako ćemo to moći tijekom današnjeg dana. – za SBplus je, ispred sale u kojoj se sinoć odvijala žurna operacija i spašavanje mladićeva života, kazao doktor Ante Lukenda, kirurg i voditelj Centra za hitnu medicinu OHBP koji je, osim toga, potvrdio kako je operacija, s pripremama i završnim zbrinjavanjem pacijenta trajala sveukupno četiri sata.

Policija je u jutrošnjem priopćenju potvrdila kako je do tučnjave došlo jučer, 16. listopada, oko 18 sati, na prostoru slavonskobrodskog autobusnog kolodvora te kako su u njoj sudjelovale dvije mlađe muške osobe i ozlijeđeni 19-godišnjak.

– Kriminalističko istraživanje je u tijeku, obavljamo razgovore i istražujemo sve okolnosti sinoćnjeg događaja. Kako se radi o mlađim osobama, ne možemo previše detaljizirati niti izlaziti u javnost s novim saznanjima do završetka istrage. Uglavnom, dvojica mladića su uhićena i nad njima se provodi istraživanje. – za SBplus kazala je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske, Kata Nujić.

S obzirom na to da su sva trojica umiješanih u ovaj slučaj, prema neslužbenim informacijama, navodno pripadnici romske nacionalne manjine, pokušali smo kontaktirati i Milana Mitrovića, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Grada Slavonskog Broda, međutim, tijekom prijepodneva pa sve do zaključenja ovog članka, bio je nedostupan.

Odgovore na pitanja što je mladiće potaknulo na tako nasilno ponašanje te što je pravi razlog krvavog sukoba koji je rezultirao nanošenjem gotovo smrtonosnih rana mladom Brođaninu, javnost će očigledno saznati tek po završetku kriminalističke istrage, piše sbplus.

Facebook komentari

comments