Nakon reakcije Hrvoja Zekanovića odbijen zahtjev za LGBTIQ uslugama u knjižnicama

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Jučer je donesena odluka o tome kako je odbijen prijedlog za osnivanje Radne grupe za knjižnične usluge LGBTIQ korisnike!

U dopisu gospodina Hrvoja Zekanovića u ime stranke Hrast navodi se:

“Izražavam veliko zadovoljstvo što na današnjoj sjednici Stručnoga odbora Hrvatskoga knjižničarskog društva Prijedlog za osnivanje Radne grupe za knjižnične usluge za LGBTIQ korisnike nije usvojen.

Odbijanje tog Prijedloga izrazito je važno jer smatram da nije prihvatljivo da se jedna nacionalna strukovna udruga stavi u službu nametanja političke agende pod krinkom zastupanja „ranjivih“ skupina.

Neki mediji pogrešno su interpretirali moje obraćanje javnosti tvrdeći da Ministarstvo kulture uvodi LGBTIQ odjele u knjižnice. Ne samo da Ministarstvo to ne radi već i ne može raditi. Knjižnice autonomno određuju svoj program.

Također, Ministarstvo nema nikakav utjecaj na to što strukovne udruge raspravljaju i odlučuju. No, osnivanje i djelovanje Radne grupe za knjižnične usluge za LGBTIQ korisnike bilo je zamišljeno kao prvi, ne mali korak u stvaranju pritiska na Ministarstvo kulture, kako bi ono u budućnosti uz daljne pritiske ovih lobija, svim knjižnicama kojima je osnivač dalo smjernice za osnivanje LGBTIQ odjela. Srećom, kao što sam već naveo, taj prijedlog nije usvojen.

Vjerujem i nadam se da će ovaj slučaj biti poučak svim udrugama koje su korisnici javnog novca, da svoje djelovanje trebaju usmjeriti isključivo u smjeru općeg dobra a nikako u smjeru partikularnog aktivizma.

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik stranke HRAST”

Dopis možete pogledati OVDJE.

Za priznajem.hr: Cereal

Facebook komentari

comments