Naslovnica NY Posta izazvala senzaciju

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Nekoliko dana nakon što su završile konvencije republikanaca i demokrata u Americi, a Donald Trump i Hillary Clinton krenuli u završnicu bitke za Bijelu kuću, naslovnica New York Posta na kojoj je slika potpuno gole Melanije Trump izazvala je senzaciju i brojne reakcije u Americi.
Neke od fotografija objavljene u Postu rijetko su viđene, neke nikad objavljene, a do sada ni jedna potencijalna prva dama nije tako slikana. Američki mediji sarkastično dodaju, ‘ni prvi muškarac’. I dok neki smatraju da bi objavljivanje ovih slika moglo naštetiti Trumpu u finišu predsjedničke trke, mnogo je i onih koji kažu da će se Post prodati jako dobro, ali da je to ‘previše i za njihove standarde’.
Nisu to prve golišave fotografije Melanije Knauss ili Melanije Trump, ali naslovnica i serija fotografija na kojima je samo u cipelama visokih peta dolazi u krajnje neugodnom trenutku za Trumpa i njegovu kampanju. Jedva se stišala afera kada su se američki mediji raspisali da bi ‘kći slovenskog komunista’, trgovca automobilima i motorima Viktora Knaussa, mogla postati prva dama, a onda je preko noći skinuta službena biografija Melanije Trump u kojoj je pisalo da je u Ljubljani diplomirala arhitekturu. Novinari su iščeprkali da je studij napustila nakon prve godine!

Kada se na kioscima New York Posta, trinaestog najstarijeg dnevnog lista u Americi koji izlazi od 1801., pojavila fotografija gole Melanije, redakcijski urednici smješteni na njujorškoj adresi 1211 Avenue of America najavili su “Melaniju Trump kakvu nikad niste vidjeli”.

Desetljećima prije nego što je svom suprugu pružila podršku u nemuštom, prepisanom i ismijanom govoru na konvenciji republikanaca, Melanija se slikala potpuno bez odjeće, “s prednje i stražnje strane”, kako Post najavljuje. Neke od fotografija objavljene su u francuskom muškom časopisu Max u siječnju 1996. godine, dvije godine prije nego što će doći do fatalnog susreta slovenske ljepotice i Donalda Trumpa. Sam Trump će objasniti da su to fotografije nastale dok je bila slavni model i da su vrlo moderne. Baš po ukusu konzervativaca!
Dugonogu Slovenku poznatu u modnim krugovima i kao Melania K. slikao je 1995. godine na Manhattanu francuski fotograf Alé de Basseville. Riječ je o umjetniku koji se voli nazivati ‘princ od Normandije’ i koji tvrdi da je potomak prvog norveškog kralja. Rođen je u Bordeauxu, a opisuju ga kao fascinantnog umjetnika koji je surađivao s Jane Fondom, Tomom Cruiseom, Bradom Pittom, Salmom Hayek. Fotografiju je naučio od Andyja Warhola, kojem je bilo urnebesno smiješno kada mu je Alé tumačio da je izravni potomak Vikinga. Bio je i u kratkom braku s Kierom, unukom Charlieja Chaplina, a odsjedio je i u zatvoru zbog afere s pranjem novca i drogom. U Los Angelesu je de Basseville imao fotostudio gdje je usko surađivao s Rossanom Arquette, s kojom je radio i film “U potrazi za Debrom Winger”. “Potpuno sam protiv ovog svijeta i ne razumijem zašto cure idu sa starim dečkima da si mogu priuštiti Chanel, Louis Vuitton i Hermes torbe. Modna je industrija postala najveći svodnik”, kaže ekstravagantni fotograf. Osamdesetpetogodišnji Murdoch prije nekoliko je dana objavio da će podržati Donalda Trumpa. Mnogo puta su se čuli i razgovarali u posljednje vrijeme, a rođak medijskog magnata je kazao kako Murdoch smatra da su Amerikanci Trumpa nepravedno ignorirali i smatrali klaunom. Činilo se da je na pomolu idilica između Murdochovih izdanja i mogućeg novog predsjednika Amerike, a onda su objavljene gole slike Melanije Trump.

Facebook komentari

comments