‘Nemojte se raspravljati. Hrvati su krivi za stoljeća muške patnje’

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

U kolumni za Times  pod naslovom “Stoljeća muške patnje koju su izazvali hrvatski odrpanci i francuski šminkeri”, voditelj emisije ‘Grand Tour’ i bivši voditelj ‘Top Geara’ Jeremy Clarkson kravatu je nazvao jednim od najgorih muških modnih dodataka. “Kravate su glupe. Ne. Nemojte se raspravljati. Jer jesu. Ne služe ničemu”, napisao je Klarkson.

“Malo sam istraživao, i čini se da je ideja za kravatu nastala u 17. stoljeću kada su neki hrvatski plaćenici stigli u Francusku i nosili zavezane rupce oko vrata. Umjesto da kažu ‘Hvala bogu što ste stigli, treba nam sva pomoć da se borimo protiv ovih nestašnih protestanata’, Francuzi – jer su Francuzi – su rekli: ‘Vau. Kul dodatak, momci’. I smjesta pojurili napraviti ono što se prozvalo cravat”, piše Clarkson i nastavlja, pritom ne štedeći ni sunarodnjake:

“Kasnije je postalo moderno među bogatim mladim Englezima da prođu cijelu Europu kako bi mogli postati još dosadniji na večerama, pričajući o umjetnosti i glazbi. I kako bi svima pokazali da su stvarno bili na putu, počeli su nositi idiotski dodatak oko vrata, kako bi izgledali više kao Francuzi”, napisao je Clarkson.

Facebook komentari

comments