Općina Sibinj dobila visoku ocjenu za transparentnost

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

U cijelosti prenosimo objavu sa Facebook stranice Načelnika Josipa Pavića:

Institut za javne financije početkom mjeseca srpnjs objavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti lokalnih proračuna općina, gradova i županija u RH.Analizirana je transparentnost svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica,a Institut ih je ocijenjivao ocjenama od 0 do 5. Analiza je mjerena brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim internetskim stranicama lokalnih samouprava u periodu studeni 2016 – ožujak 2017. Kao što vam je poznato općina Sibinj je prošle godine izradila novu službenu internet stranicu sibinj.hr , napravila youtube kanal , te redovito izdaje glasilo općine Sibinj (Glasnik) kojim nastojimo maksimalno transparentno pokazati i prikazati sve aktivnosti koje se odnose na razvoj i unaprjedjenje života u našoj općini.
Institut za javne financije je u svom izvješću pohvalilo općinu Sibinj jer je objavila četiri dokumenta više nego u prošlom ciklusu, budući da općine ne znaju kada će se istraživanje provoditi.
Općina Sibinj je zadovoljna vrlo dobrom ocjenom instituta za javne financije te nam je ovo poticaj da do godine uz sve izazove koji nas očekuju budemo ocijenjeni sa odličnom ocjenom.

Vaš načelnik
Josip Pavić

Facebook komentari

comments