‘Ostao sam živ jer nisam ušao u automobil’

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Dario Pavić (46) zabio se BMW-om u kuću u Brodskom Stupniku. Suvozač Krešimir Haring (32) poginuo je, a Pavić je lakše ozlijeđen. BMW je nakon pružnog prijelaza ‘odletio’ i zabio se u u kuću.

Bili smo na Čaplji, ribnjaku, i njih su dvojica rekli da idemo na još jedno piće u Stupnik. Povezao sam se s njima, ali kad sam došao do svoje kuće rekao sam vozaču da stane, da mi se ne ide, rekao je Miroslav Kuzmić iz Oriovca.

Pavić mu je, kaže Kuzmić, za divno čudo stao, jer inače uvijek produži tamo gdje je naumio.

– Inače bih u 29 od 30 puta u takvim situacijama išao s njima, ali ovaj put mi se nešto nije dalo i to je po meni bio Božji znak, inače pitanje je da li bi Krešimir bio jedini poginuli – kaže Kuzmić.

Jureći u BMW 5-ici iz smjera Kuta u subotu u 18.30 sati prelazili su pružni prijelaz koji je, u odnosu na kolnik, malo uzdignut. Auto se zbog prevelike brzine podigao u zrak, preletjeli su preko željezničke pruge, uletjeli u kanal pored ceste iz kojeg su izletjeli i završili na ogradi obiteljske kuće.

– Prijatelj mi je javio da mi se automobil koji je preletio preko pružnog prijelaza zabio u kuću i da mi kuća gori. Pomislio sam koliko je taj morao voziti da mi dođe do kuće, koja je dosta odmaknuta od pružnog prijelaza.Nazvao sam suprugu da čujem što se dogodilo, ali mi se nije javljala. Znao sam da nešto nije dobro pa sam odmah krenuo kući. Kad sam došao imao sam što vidjeti – ispričao je sin obitelji pred čijom se kućom dogodila prometna nesreća.

– Auto je bio naslonjen na ogradu kuće mojih roditelja. Sve se dimilo. Stigli su vatrogasci, policija, a uskoro i Hitna. Vidio sam kako moja žena pomaže da se vozač izvuče iz auta. Drugi muškarac je sa suvozačeva mjesta skliznuo na pod. Morali su ga izvaditi vatrogasci. Ozljede su bile strašne. Liječnici su ga pokušavali reanimirati, ali nije mu bilo pomoći – rekao nam je stanovnik Brodskog Stupnika. U nedjeljno jutro umjesto na misu prijatelji mladića došli su na mjesto nesreće i zapalili lampion.

– Bili smo nedavno zajedno, a danas nema Kreše – kažu dodajući kako je vozač BMW-a nedavno imao nesreću u kojoj je mladić iz susjednog sela jedva ostao živ.

– Nije često pio – kažu prijatelji za vozača.

Policija je izvijestila da je vozač imao 1,83 promila alkohola u organizmu. (24sata)

Facebook komentari

comments