Ostvarila se Rođina želja: Dragovoljac na dresovima ima kartu Hrvatske!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Sagradit ću stadion na vodi, koji će se pomicati. Ne znam samo gdje i sa čijim novcem. Po ljeti će nas voda lijepo hladiti. Ali nemoj to pisati, netko će mi ukrasti ideju, jedna je od legendarnih izjava Stjepana Spajića,  jedne od najvećih ikona HNL-a u povijesti, čovjeku kojeg su svi obožavali.

Obožavao je svoj Hrvatski Dragovoljac na čije je čelo došao 1994. i sve je radio kako bi svom klubu učinio dobro. U prostorijama kluba provodio je i radne i neradne dane, a baš tamo je i preminuo u 54. godini od zatajenja srca 21. kolovoza 2003. godine.

Hrvatski Dragovoljac rapidno je rastao s njim uz njegovu popularnu izjavu ‘meni se žuri rođo’. U njegovo vrijeme Hrvatski Dragovoljac igrao je i u Europi, dok posljednjih godina jedva spaja kraj s krajem na ivici druge i treće lige. Kod njega je veliki Robert Prosinečki igrao za ‘gablec’ i za vrijeme njegove vladavine u klubu iz Sigeta svaka prepreka bila je premostiva.

Umirovljen je s činom brigadira 1998. godine. Kažu kako su mu život skratili doktori onaj dan kad su mu rekli da ne smije jesti previše kulena zbog bolesti bubrega. 

Bio je jedan od rijetkih Hrvata koji se vlastitim automobilom s hrvatskim registracijskim oznakama 1997. uputio u Beograd, na utakmicu između Partizana i Croatije (današnjeg Dinama).

Na pitanje novinara kako se osjećao kad je cijeli stadion vikao ‘Ustaše, Ustaše!’, odgovorio je: ‘Odlično, cijeli stadion je navijao za nas!’

Danas, 14 godina nakon Spajićeve smrti Hrvatski dragovoljac igrat će u dresovima s kartom Hrvatske na prsima. I ne samo na prsima, svih 56.594 km², kolika je površina Hrvatske, prostire se i na leđima. A sad ono najvažnije, onima kojima se sviđa, a takvih prema komentarima ima jako puno, dres će moći kupiti od 12. ožujka. Cijena cijelog kompleta, u koji ulaze hlačice, dres i štucne je 299 kuna. Tko voli, nek’ izvoli…

Inače, dresovi će premijeru doživjeti u petak kada Hrvatski dragovoljac dočekuje Sesvete… (24sata)

Facebook komentari

comments