Pijana Karlovčanka koja je usmrtila studenticu, sklona nasilnom ponašanju

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Karlovčanka Ivana Tena Gotovac Soldić (38), koja je kazneno prijavljena zbog sumnje da je alkoholizirana s 1,10 promila alkohola u krvi na Poljičkoj cesti u Splitu usmrtila 19-godišnju studenticu na ispitivanju u splitskoj policiji branila se šutnjom. Policajcima je, kad su došli po nju, rekla da ona nije vozila već joj je automobil ukraden, što je izazvalo bijes javnosti, posebice na društvenim mrežama, piše Slobodna Dalmacija.

Uz to, sve je više informacija koje ukazuju na to da je 38-godišnjakinja stvarno vodila prilično opasan život. Primjerice, 2002. godine u Karlovcu zabila se autom u kuću i pobjegla. Potom je šest godina kanije BMW-om oduzela prednost i udarila u drugi auto s 0,4 promila u krvi, a u Splitu je 2011. godine vozeći BMW prošla kroz crveno i udarila u drugi automobil. S Audijem je, pak, 2015. sletjela s ceste Udbina – Gračac. Prekršajno je suđena zbog vožnje s 1,1 promil alkohola te joj je izrečena zabrana vožnje u Sinju je 2015. godine. Prema neslužbenim informacijama, niti jedan od automobila koje je vozila, a niti ovaj Audi A3, nisu bili njezino vlasništvo.

Gotovac Soldić je, prema iskazima sumještana, uvijek bila problematičnog ponašanja. Udala se za 30-ak godina starijeg bračnog partnera prezimena Soldić, za kojeg kažu da joj je suprug samo na papiru. Navodno je baš njega zvala te noći kad je ubila jadnu djevojku i nagovarala ga da svjedoči policiji da je bio s njom u stanu te večeri i noći. Susjedi tvrde da ga je nagovarala da joj kupi stan u Splitu, a kad je odbio, prijavila ga je policiji izmislivši da ju je izbacio i da se nasilnički ponašao prema njoj i djeci.

Ivani Teni Gotovac Soldić zasad je određeno jednomjesečno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela. (dnevno)

Facebook komentari

comments