Počeli radovi na energetskoj obnovi osnovne škole u Sibinju (VIDEO)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Dugo su čekali – i dočekali. Za 330 učenika i djelatnike osnovne škole ‘Sibinjskih žrtava’ u Sibinju energetska obnova njihove školske zgrade značit će puno – i to će se, kaže ravnatelj Josip Šišmanović, itekako osjetiti na računima za režije.

Obnova obuhvaća novu izloaciju vanjskih zidova zgrade, postavljanjem kamene vune i nove fasade, novu stlolariju, nove termoventile kao i kompletnu krovu konstrukciju i krov. Ukupna vrijednost obnove škole u Sibinju je 575 tisuća eura, pokrit će kompletne troškove radova na zgradi veličine oko 4 tisuće ‘kvadrata’. Radove izvodi požeška građevinska tvrtka Projekt inženjering s još nekoliko podizvođača – tvrtki s lokalnog područja.

Podjsetimo, riječ je o prekograničnom INTERREG projektu “Inovativnim umom do pametnih škola”, koji se financira iz europskog IPA programa za Hrvatsku, BiH i Crnu Goru. Inače, sibinjska škola jedna je od deset na području Brodsko posavske županije na kojima traju radovi na energetskoj obnovi ukupne vrijednosti oko 33 milijuna kuna, piše brodportal.

Facebook komentari

comments