Prgomet i Kujundžić vraćeni u HDZ!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Drago Prgomet i Milan Kujundžić mogu se vratiti u HDZ, jednoglasno je odlučio Visoki sud časti HDZ-a, javlja N1.

Kujundžić i Prgomet podnijeli su zahtjev za članstvo u stranci, unatoč tome što i sami imaju svoje stranke, Prgomet HRID, a Kujundžić Hrvatsku zoru.

Časni sud koji je zasjedao danas, donio je preporuku kako prihvaća Prgometov i Kujundžićev zahtjev, no Prgomet i Kujundžić još nisu formalno članovi HDZ-a, piše Večernji list. Naime, trebaju još službeno poslati dokument koji bi potom Sud časti na sljedećoj sjednici trebao i formalno potvrditi.

Nagađalo se i da bi Plenković u stranku mogao vratiti i Jadranku Kosor. Drago Prgomet je, podsjetimo bio zamjenik predsjednika HDZ-a u vrijeme Karamarka.

– Da, vraćam se u HDZ. Danas, ili najkasnije sutra, to ću službeno i potpisati. U politici trebaju biti ljudi koji su se dokazali u nekom životnom području, bilo da je to poljoprivreda ili medicina, a ne isprazni likovi koji nikad nisu ništa radili, a pred kamerama misle da su jako važni. Moj povratak u HDZ je bio lagan, jer je novi predsjednik stranke čovjek koji okuplja ljude za koje misli da mogu pomoći u kreiranju hrvatske budućnosti te koji traži rješenja kako izvući Hrvatsku iz duboke krize – kaže Milan Kujundžić koji je prije tri godine razočaran otišao iz HDZ-a i osnovao demokršćansku stranku Hrvatska zora stranka naroda.

– Nisam lupetao praznu slamu kao neki koji bi bez politike bili nitko i ništa – kaže Kujundžić te dodaje da će njegov prvi doprinos nakon povratka u stranku biti dovođenje u HDZ više stotina članova Hrvatske zore koji su nekad bili članovi HDZ-a, a napustili su ga zbog razočaranosti u rad stranke.
Kaže također da će raditi na kreiranju programa za razvoj Hrvatske te da će sudjelovati na parlamentarnim izborima. O nekim budućim pozicijama, kaže, s Andrejem Plenkovićem nije pregovarao jer mu to nije ni bio motiv za povratak te tvrdi da još ne razmišlja o tomu želi li jednog dana, primjerice, biti ministar zdravstva.

Još se čeka reakcija Drage Prgometa.

Facebook komentari

comments