Prvu ulogu u spin-offu Igre prijestolja dobila je Naomi Watts!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Kapljice informacija koje imamo oko toga što će HBO napraviti nakon što “Igra prijestolja” završi sljedeće godine dobile su… još jednu kapljicu.

Podsjetimo, u razvoju su bila četiri različita prijedloga za, jasno, četiri nove potencijalne serije — a HBO je potom htio odabrao kojim će smjerom razvijati franšizu.

Potpredsjednica dramskog programa na HBO-u Francesca Orsi istaknula je da će potencijalni spin-offovi (projekte koje nazivaju “serije nasljednice”) “Igre prijestolja” u startu biti iznimno visoko budžetirani projekti. Deadline je prenio kako je Orsi spominjala da će debelo premašiti cifre od 50 milijuna dolara po sezoni. Amazon je ipak bacio rukavicu u lice HBO-ovog budžeta s nedavnim milijardu dolara vrijednim “Gospodarom prstenova” i vjerujemo kako će nova serija (ili možda još uvijek serije) biti budžetirane i debelo preko sto milijuna dolara po sezoni.

Informacija oko “serija nasljednica” nije bilo mnogo, osim njihovih autora. Angažirani scenaristi su bili Max Borenstein (Kong: Skull Island i Godzilla), Jane Goldman (Kick-Ass), Brian Helgeland (L.A. Confidential) te Carly Wray (Mad Men, The Leftovers), a nitko od njih dosad nije radio na Igri prijestolja.

Pobjednica HBO-ovog natječaja odabrana je ranije ove godine, u lipnju — novu seriju iz svijeta “Pjesme leda i vatre” radit će Jane Goldman i njezin tim. Goldman i George R. R. Martin napisali su priču koja se događa tisućama godina prije “Igre prijestolja” i opisuje pad iz Zlatnog doba heroja™ u Westerosovo najmračnije razdoblje. Bit će tu svega, od povijesti samog kontinenta, podrijetla bijelih hodača, misterija Istoka i slično, a od danas znamo da će jednu od uloga imati i Naomi Watts (Twin Peaks: The Return, Gypsy, “Mulholland Drive”) čiji lik u pilotu opisuju kao “karizmatičnu pripadnicu visokog društva s mračnom tajnom”.

HBO je već ranije najavio da spin-off neće emitirati sve dok Game of Thrones ne završi. Osma i posljednja sezone te serije bit će na rasporedu u nekom trenutku sljedeće godine.

Facebook komentari

comments