Rijeka pomela Velšane za treće pretkolo Lige prvaka

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×
RIJEKA je pregazila The New Saints i na impresivan način najavila je dvoboje trećeg pretkola Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga, koji će u srijedu na domaćem terenu braniti prednost 3:0 iz prvog dvoboja s malteškim Hiberniansom.
Igrači Matjaža Keka su na gostovanju razbili velškog prvaka s 5:1 i s ukupnih 7:1 prošli su u treću rundu kvalifikacija najprestižnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu.

Već nakon prve utakmice na Rujevici (2:0) prije sedam dana bilo je jasno da su Velšani kvalitetom limitirana ekipa i da se samo čudo mora desiti da Rijeka ne izbori prolaz. Premda u prvih 45 minuta Rijeka nije igrala posebno dojmljivo, razlika u klasi bila je očita i samo se čekao prvi gol da se otvori. Njega je zabio Matei na koncu prvog dijela, a u nastavku se otvorilo.
Najprije Gavranović, pa Gorgon i onda Ristovski pogađali su za visokih 4:0. Cieślewicz je krasno pogodio za domaće, za njihov počasni gol u ovom dvoboju dva neravnopravna rivala, a onda je još jednom zabio Mario Gavranović nakon krasne akcije veznog reda Rijeke.
Momčad Matjaža Keka je i u Oswestryju, gradiću od 17 tisuća stanovnika smještenom na engleskoj strani granice, baš kao i na Rujevici, bila nadmoćna od prvog sučevog zvižduka. Prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka na rasporedu su 25. i 26. srpnja, a uzvrati 1. i 2. kolovoza. Rijeka će u prvoj utakmici gostovati, najvjerojatnije u Salzburgu, a uzvrat igrati na Rujevici.

Facebook komentari

comments