Serie A uvela drastične promjene u novoj sezoni

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Na posljednjem sastanku vodstva talijanskog nogometa predloženo je nekoliko drastičnih promjena koje Talijani planiraju uvesti već od sljedeće sezone 2018/2019.

Potvrđeno je kako će nova sezona početi 19. kolovoza, a tjedan dana ranije odigrat će se talijanski superkup.

Najveća novost je uvođenje nogometnog “Boxing daya”, po uzoru na englesku Premierligu, te će se utakmice talijanskog prvenstva igrati i u tjednu Božića. Predviđeni datumi su 22., 26. i 30. prosinca, a drugi dio sezone nastavlja se 20. siječnja 2019. godine.

U talijanskom kupu ukida se pravilo prema kojem nositelj ima prednost domaćeg terena, od sada će se domaćinstvo određivati ždrijebom. Ljetni prijelazni rok zatvorit će se već 18. kolovoza, 24 sata prije početka nove sezone Serie A. Isto će biti i u zimskom prijelaznom roku, koji će završiti već 19. siječnja.

Talijani su tim potezom odgovorili na najave Engleza i UEFA-e skraćivanja prijelaznih rokova kako bi klubovi prvog dana sezone znali na koje igrače mogu računati. Time se želi spriječiti kupovina igrača usred sezone i osigurati mir igračima i trenerima u prvim kolima te spriječiti da last-minute ponude i glasine utječu na izvedbe i rezultate klubova, kao i odnose unutar momčadi.

Facebook komentari

comments