STAR TREK: DISCOVERY ODVIJAT ĆE SE PRIJE ORIGINALNE SERIJE

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

U finalnoj rundi TCA panela, CBS je imao svoje predstavljanje, a u sklopu toga showrunner nove Star Trek serije progovorio je o planovima za još uvijek velom tajne obavijeni projekt. Krajem prošlog mjeseca doznali smo nazive serije i dobili brzi pogled na novi brod, po kojem serija nosi ime, a sada je Bryan Fuller otkrio neke detalje o radnji i likovima. Evo što smo doznali:

  • Radnja će se odvijati deset godina prije originalne serije, u “televizijskom” ili “Prime” univerzumu, kako ga god zvali. U onom pravom, ne filmskom. “To nam omogućuje da premostimo praznimu između Enterprisea i originalne serije te redefiniramo vizualni stil univerzuma. Mnogo smo bliži Kirkovoj misiji, pa se možemo igrati sa ikonografijom tih brodova i uniformi.”
  • Još nije otkriveno koja će točno tematika biti. Fuller tajnovito kaže “postoji incident u povijesti Zvjezdane flote koji se već spominjao, ali nikada nije u potpunosti istražen”. Vremenski, serija bi se odvijala oko godine dana nakon prvog, odbijenog pilota originalne serije, The Cage. Kirk tada nije bio kapetan Enterprisea, već Christopher Pike, a Spock je bio u posadi, no ne kao prvi časnik.
  • Likovi? Serija će imati ansambl od oko sedam likova, dok će po prvi puta jedna serija imati centralni lik koji nije kapetan, već natporučnica. Također, Fuller planira uključiti likove različitih rasa, s malo više varijacija od dvije ili tri bore na čelu. Prvi puta će jedan gay lik biti će bitan član ansambla, u skladu sa mantrom prihvaćanja različitosti koju je Star Trek uvijek promicao.
  • Postoji mogućnost da ćemo vidjeti mlađe verzije originalnih likova — Kirka, Spocka, Bonesa i kompanije — no ne u prvoj sezoni. Za početak, Fuller želi etablirati novu postavu i likove, a potom se poigravati sa poznatim temama.

Facebook komentari

comments