Torcida, BBB i Ultras rame uz rame protiv vatrene buktinje: ‘Dobro smo i napredujemo’!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Pripadnici BBB-a i Ultrasi su na društvenim mrežama objavili kako dolaze u Split kako bi pomogli Torcidi u gašenju požara.

Torcida je poslala poruku s požarišta! “Svoj rodbini; dobro smo i napredujemo! Zovi, samo zovi”, poručili su navijači Hajduka.

Dalmaciju guta vatrena stihija! Čitav dan vatorgasci, vojska i stanovnici bore se s vatrom, a najgore je na području Omiša i Splita. Požar koji je buknuo u ponedjeljak nedugo nakon ponoći u Tugarama, tijekom noći proširio se na Srinjine, Sitno Donje i Gornje, a kroz dan se samo širio na ostala okolna područja i vatrogasci su polako počeli gubiti nadzor zbog jake bure.

Na stotine županijskih vatrogasaca bori se već gotovo cijeli dan i ostavljaju zadnje atome snage kako bi stavili požar pod kontrolu, ali bura i dalje nemilice rasplamsava vatru u svim smjerovima.

Požar je na koncu došao i do Solina i Splita. Planula je benzinska pumpa kod Solina, kao i splitsko gradsko groblje Lovrinac. Također, zahvaćeno je i splitsko smetlište Karepovac, tako da prijeti i ekološka katastrofa.

Kako je ljudstvo već na izmaku snaga, na raspolaganje se stavila i Torcida.

Navijači Hajduka ponudili su svoju pomoć u gašenju koju je oko 18 sati na čekanje stavio zapovjednik, ali kako se situacija pogoršava iz trenutka u trenutak i vatra je stigla nadomak Splita, Torcida je oko 20 sati izdala novo priopćenje svojim članovima.

“Današnja situacija zahtjeva brzu reakciju i svu našu pomoć koju možemo pružiti vatrogascima na terenu. Pozivamo sve pripadnike Torcide na zborno mjesto ispred spomenika HOS-a na ST-3 (ispred prostorija 4. Gardijske Brigade) u 20:30 sati. Tamo ćemo sve upute dobiti od vatrogasnog zapovijednika. Obucite duge hlače, duge majice te ponesite marame za prekrivanje lica. Ovaj poziv nije molba nego zapovijed! Torcida Split”, stoji u priopćenju Torcide.

Valja spomenuti kako su se u akciju navodno uključili i pripadnici navijačke skupine Dinama. Pripadnici BBB-a su na društvenim mrežama objavili kako dolaze u Split kako bi pomogli Torcidi u gašenju požara.

“Bad Blue Boysi dolaze u Split kako bi pomogli Torcidi u gašenju požara koji haraju Dalmacijom…spominju se i još neka imena navijačkih skupina. Ova dva rivala su zajedno pomogla i u poplavama u Slavoniji! Prije svega HRVATSKA! Zajedno smo jači! Ajmo svi zajedno, kao i ’90-tih. Bit će vremena za rivalstvo kada sve prođe!! Nema predaje!! Samo Hrvatska”, stoji u poruci BBB-a.

Nisu BBB-ovci i torcidaši jedini koji će pomoći u gašenju požara!  Cibalijini Ultrasi preko Facebooka su najavili svoj dolazak u Split!

“Pozivamo sve svoje članove i ljude dobre volje koji imaju želju i mogućnost pomoći Dalmaciji u obrani od požara da budu u stanju PRIPRAVNOSTI. Ako bude potrebno zbog pogoršanja stanja na terenu sljedećih dana, spremni smo se staviti na raspolaganje nadležnim institucijama. Svi zainteresirani će u tom slučaju biti obavješteni o daljnim koracima. DALMACIJA JE BRANILA SLAVONIJU, SLAVONIJA DALMACIJU”, poručuju Ultrasi.

Facebook komentari

comments