Uefa drastično kaznila Splićane, protiv Brøndbyja bez publike

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Zbog skandiranja na prvoj utakmici protiv Levskog, Uefa je kaznila Hajduk na način da će drugi susret 3. pretkola Europske lige na Poljudu protiv Brøndbyja igrati bez publike na Poljudu. Uefa je kaznila splitski klub po prijavi FARE-a (Football Against Racism – nogomet protiv rasizma), zbog skandiranja ‘ubij Srbina’ na utakmici protiv Levskog u Dugopolju, a kod sljedećeg takvog ispada Hajduku prijeti izbacivanje iz Europe. Ovu je vijest na svojoj službenoj web stranici objavio HNK Hajduk, a sve je objasnio u priopćenju koje prenosimo u cjelosti:

“Neposredno prije utakmice Levski – Hajduk 1-2 uprava HNK Hajduk je zaprimila odluku UEFA-e po kojoj je Hajduk kažnjen odigravanjem iduće europske utakmice bez gledatelja. Hajduk je kažnjen i novčanim iznosom od 55.000 eura.

Razlog zbog kojeg se UEFA odlučila kazniti Hajduk utakmicom pred praznim tribinama je rasističko skandiranje domaćih navijača za vrijeme utakmice u Dugopolju. Zbog istog razloga klub je kažnjen s 50.000 eura, a zbog ubacivanja raznih predmeta u teren s dodatnih 5.000 eura. Uefa odluku temelji na prijavi FARE-a, a Hajduk će se na odluku žaliti. Bitno je napomenuti da je klub od strane delegata i UEFA-inog povjerenika za sigurnost pohvaljen za organizaciju utakmice visokog rizika koja je zbog odigravanja u Dugopolju bila iznimno zahtjevna”, stoji u priopćenju.

Facebook komentari

comments