Ukidaju se ležeći policajci jer su ionako nepotrebni

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Ležeći policajac je naziv za prepreku koja se postavlja preko uličnog kolovoza ili preko ceste kako bi se na tom mjesto natjeralo vozače da smanje brzinu, naravno u nekoj europskoj zemlji. Ministarstvo prometa i veza, detaljnom je analizom utvrdilo, kako hrvatske prometnice imaju previše rupa zbog kojih vozači ionako moraju smanjiti brzinu da bi ležeći policajci imali ikakvu svrhu. Uklanjanjem ležećih policajaca broj će aktivnih prometnih policajaca biti smanjen za čak 60%, što donosi znatne uštede u pogledu dnevnica i plaća koje su do sada dobivali ležeći policajci, barem po fakturama lokalnih policijskih postaja.

“Dužim promatranjem i analizom došli smo do zaključka kako su rupe na cesti puno jeftinije i učinkovitije sredstvo regulacije brzine prometa. Ne samo da ne koštaju ništa, već se vremenom samoobnavljaju i nastaju nove, što donosi znatne uštede u proračunu MUP-a. Ovaj sustav regulacije prometa već smo patentirali i kanimo ga prezentirati na ovogodišnjem međunarodnom policijskom sajmu istočne Europe i zemalja trećeg svijeta”, s ponosom je najavila glasnogovornica MUP-a Darinka Berko.

No, iz MUP-a poručuju kako će u svrhu kontroliranja brzine postaviti dodatnih 5 tisuća kamera, koje će po novom imati kutiju u koju će građani moći ubaciti novac ili komad pečene janjetine, ako žele izbjeći pisanu kaznu. (NEWS-BAR)

Facebook komentari

comments