Usred Zagreba vikali “Ovo je Srbija”, “Ubij ustaše” i demolirali lokale (VIDEO)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Zagrebačka policija u nedjelju je na Trgu bana Jelačića privela više desetaka osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, a pojedini mediji navode kako je riječ o navijačima Košarkaškog kluba “Budućnost” iz Podgorice koja večeras u Zagrebu igra polufinalnu utakmicu sa zagrebačkom “Cedevitom”.

Nešto iza 14 sati zagrebačka policija zaprimila je dojavu da se narušava javni red i mir na području Trga banja Jelačića na kojem je zatekla nekoliko desetaka osoba koje se s time dovode u vezu i u tijeku je njihovo dovođenje u službene prostorije policije radi utvrđivanja činjeničnog stanja, rečeno je Hini u PUZ-u.

Nakon toga znat će se više pojedinosti, pa tako i je li riječ, kako navode pojedini mediji, o navijačima Košarkaškog kluba “Budućnost” iz Podgorice koja u Zagrebu s “Cedevitom” igra drugu utakmicu polufinala doigravanja regionalne košarkaške ABA lige.

Prema navodima na portalima, navijači su uz vikanje, po središtu grada razbijali kontejnere i boce.

Policijski su ih službenici postrojili uz jednu od zgrada na Jelačićevom trgu, natjeravši ih da se licima okrenu prema zgradi te da podignu ruke u vis i naslone ih na zid.

Nakon toga uslijedio je detaljan pregled svakog od njih.

HRT javlja da su ulicama uzvikivali: ‘Ovo je Srbija!’.

Facebook komentari

comments