VATROGASCI NA RUBU SNAGA, DIŽU SE KANADERI: ‘Ovo je kataklizma. Ne znamo što će biti’

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Prema gruboj procjeni, u požarima koji su već 27 sati aktivni na potezu od Omiša do Splita progutano je 4500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog raslinja i maslinika, a vatrogasci su tijekom ponedjeljka zaprimili više od 5000 poziva uznemirenih građana, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split. Vatra jutros i dalje prijeti kućama u Podstrani, dok se situacija u Žrnovnici malo smirila. U 7 sati ujutro iz Zemunika su poletjeli kanaderi.

Kako je izgledala jučerašnja drama pročitajte OVDJE.

Situacija s požarom u Splitu više nije alarmantna kakva je bila sinoć jer je grad obranjen još u 23 sata u ponedjeljak, no još uvijek gori u Srinjinama i Žrnovnici, a najgore je tijekom noći bilo u Podstrani i Strožancu kojima je vjetar “prebacio” nove plamene jezike u kojima je izgorjelo nekoliko kuća. Vatrogasci su zbog siline vatre u Podstrani i Strožancu do 3,30 sati gasili isključivo obiteljske kuće i gospodarske objekte, dok se u Žrnovnici situacija tijekom noći malo smirila. Stanovnici su noć proveli na cesti u borbi s vatrom, a izuzetno je dobro došla pomoć 28 vatrogasaca iz Karlovca sa sedam vozila. Gasili su i vatru kod škole u Podstrani. U Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split doznaje se da je izgorjelo nekoliko kuća i da će broj izgorjelih objekata biti velik, ali vjeruju da neće biti smrtno nastradalih osoba.

Najnovije informacije: U Podstrani je i jutros vidljiv otvoreni plamen, udaljen je od kuća tek stotinjak metara. Kanaderi će tijekom jutra braniti liniju i kuće na tom području, dok će požarišta na predjelu Žrnovnice do Tugara štititi vatrogasci kojima vjetar konačno pomaže jer požar nosi prema brdu, piše Slobodna Dalmacija. (net)

Facebook komentari

comments