Velika online prijevara povezana s mojekrpice.hr!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Internetska stranica moje krpice.hr ima veliku popularnost, a koriste je mnoge ‘krpičarke’ za prodaju rabljene obuće, odjeće i modnih dodataka. Stranica ima više od 100 tisuća korisnika, a u posljednjih tri godine nerijetke su brojne prevare, piše novac.jutarnji.

“Poslala sam novac djevojci za sandale koje mi je trebala poslati, nakon toga mi se nikad nije javila”, “Platio sam preko PayPala, ali odjeća nikad nije stigla na adresu”, neki su od komentara članova koji su na forumu stranice otvorili raspravu kako bi upozorili sve kupce.

“Operira na stranici mojekrpice.hr. Zvala sam i tisak, svima je poznata dotična imenom i prezimenom. Ja sam peta koja ovaj tjedan zove”, “Konstantno vara ljude okolo, od lažnih uplata do zamjena, gdje ništa ne dođe na adresu”, napisali su članovi uz objašnjenje da je osoba u zadnje tri godine prevarila oko sto kupaca i napravila štetu od 10 do 100 tisuća kuna.

Korisnici smatraju da je riječ online prevari koju provodi jedna osoba registrirana na nekoliko lažnih profila poput TETATEA, ElaEla, Natali&Natasa , Anđelasvaštarić i KI-Kakrpice. Profil se može lako otvorit jer su potrebni samo e-mail i lozinka bez osobnih podataka., a počinitelj ima drugačiji stil pisanja uz puno pravopisnih pogrešaka.

Vlasnica stranice i administrator naveli su da ne mogu poduzeti ništa.

“Nemoze mi niko nista jaca sam od sudbine mogu samo dame mrze oni sto me nevole =), Hahaha niko nista mi nemoze tek kad bi bilo uplata od jedne osobe preko 1000kn onda tek bi mise moglo stat na kraj =)”- narugala se Anđelasvastaric žrtvama njene prevare.

Nova.jutarnji piše da je riječ o Ani M., 21-godišnjoj djevojci iz Dubrave.

“Riječ je o Ani M. B. kojoj smo blokirali pedesetak profila u posljednje tri godine. Prijavili smo je policiji početkom prošle godine, a onda su je prijavile i neke prevarene. Protiv nje se vodi istraga i navodno je podignuta optužnica, ali daljnje informacije nemamo”, javio se administrator i upozorio da osoba koristi lažni profil i na stranicama Njuškalo.hr te aplikaciji Letgo.

“Prošli tjedan u srijedu čula sam se s Anom na siteu Letgo i dogovorile smo kupnju jakne. Poslala mi je podatke za uplatu na ime Josip B., pretpostavljam njezin suprug ili dečko. Ja sam uplatila novac u četvrtak, na što mi je ona rekla da uplata uopće nije vidljiva. Nakon toga sam joj u petak poslala potvrdu o uplati, poslije čega mi se više nije javila. Ostavila sam joj podatke za slanje paketa, ali niti on dolazi, niti se ona javlja. Pokušala sam kontaktirati i Anu i Josipa putem Facebooka, na što su oni meni rekli da sam pogriješila i blokirali moj profil”, napisala je korisnica D. B.

Prevara se vrši tako što osoba nikad ne pošalje proizvod nakon uplate novca na račun, a kupac potom više ne može niti obratiti tom profilu jer se nakon toga deaktivira, a osoba koja stoji iza prevara otvori novi. Osim prodaje ona i kupuje proizvode, a kao broj računa navodi neki od drugih kupaca.

“Dotična je poslala ‘ja želim’ za pet komada odjeće. Poslala sam joj podatke za uplatu i dala popust na iznos od 350 kuna. Uplata je sjela od jedne muške osobe (što i nije neobično), međutim bez popusta. Uplata koja mi je sjela na račun nije bila uopće njena. Iskoristila je moje podatke za uplatu te ih proslijedila trećoj osobi (kao da su njeni) i da joj se na taj račun uplati za neke parfeme “, opisala je korisnica hubbabubb.

Protive dotične osobe podignute su brojne kaznene prijave, a status istrage još je nepoznat, ističe novac.jutarnji.

Facebook komentari

comments