VIDEO: Posljednje riječi osuđenika na smrt o kojima se i danas priča

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Gary Gilmore osuđen je na smrt u ljeto 1976. zbog dvostrukog ubojstva. Birao je između vješala i strijeljanja i odabrao potonje. Večer prije smaknuća proveo je s obitelji i prijateljima, a njegov ujak priznao je da mu je prošvercao tri bočice viskija koje je Gilmore iskapio. Ujutro su ga vezali za stolac, a na njega vreće s pijeskom kako bi zadržale metke. Kad su ga pitali ima li što za reći za kraj rekao je ‘Let’s do it’ (učinimo to op.a.), a osnivač reklamne agencije Wieden+Kennedy, Dan Wieden kaže kako su njegove posljednje riječi bile inspiracija za Nikeov slogan ‘Just do it’. 

James D. French već je služio doživotnu kaznu zbog ubojstva motorista. Htio se ubiti, ali nije smogao snage za to pa je ubio svog cimera u ćeliji kako bi ga osudili na smrt. Skončao je na električnom stolcu, a posljednje riječi su mu bile: “Što mislite o ovom naslovu? French Fries” (prženi French, aluzija na engleski naziv za pržene krumpiriće).

Jimmy L. Glass također je ubojica koji je posljednje trenutke života proveo na električnom stolcu. Iskusni kriminalac s cimerom je pobjegao iz zatvora i ubio bračni par zbog čega je osuđen na smrt. Posljednje riječi bile su mu: “Radije bih pecao”.

George Apple poigrao se riječima prije nego su ga ubili strujom.
– Pa gospodo, uskoro ćete vidjeti pečenu jabuku (baked apple) – rekao je.

Vincenta Gutierreza ubili su 2007. smrtonosnom injekcijom. Vjerovalo se da je patio od bipolarnog poremećaja, a posljednje riječi su mu bile: “Volio bih svima reći da mi je žao zbog svega što se dogodilo. Moja greška. Volio bih i zahvaliti svima koji su bili sa mnom sve ove godine. Sestri Doris, mojoj majci, braći, ocu. Volim vas sve. Gdje je onaj moj dvojnik kad mi stvarno treba?”.

Facebook komentari

comments