VIDEO: Reprezentativci se oprostili od kapetana Srne

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Sad već bivši kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna oprostio se od Vatrenih dirljivim pismom, a njegovu ulogu preuzeo je Luka Modrić. Od svojeg kapetana oprostili su se i njegovi suigrači te sureprezentativci. Evo što su rekli neki od njih za HNS.

Mario Mandžukić: Darijo mi je puno pomogao kada sam tek došao u reprezentaciju. Uvijek je bio dostupan za razgovor mlađim igračima, mogao sam s njim razgovarati, dobiti savjet i podršku. Pamtit ću puno njegovih asistencija, poput onih u Istanbulu i Beogradu. O njemu kao igraču sve govori karijera koju je ostvario s Hrvatskom i Šahtarom, što je sve osvojio i postigao. Nedostajat će nam sigurno narednih godina u reprezentaciji. Bila mi je čast dijeliti s njim svlačionicu. Koliko god odličan igrač bio, meni je najvažnije što sam uvidio koliko je korektna i ispravna osoba. Postao sam s njim jako dobar prijatelj i to ćemo ostati bez obzira na njegov oproštaj od reprezentacije. Vjerujem da ovo nije njegov konačni zbogom Vatrenima već da će i poslije igračke karijere biti usko vezan uz hrvatsku reprezentaciju.

Ivan Strinić: Od kada sam zaigrao u reprezentaciji, Darijo je od početka tu, znači šest godina mi je bio kapetan. Mogu mu samo izraziti sve pohvale kao čovjeku, kapetanu i kao igraču, zaslužuje sve komplimente i zahvalnost za ono što je pružio hrvatskoj reprezentaciji.

Milan Badelj: Darijo je postigao kod mene to da kad mi netko spomene reprezentaciju on mi je prva asocijacija.  Bio je kapetan u svakom smislu te riječi, karakterno jedan od najboljih igrača s kojima sam igrao. Njegovo zalaganje i davanje punog sebe na svakom treningu i utakmici je inspiracija za svakog mladog igrača.

Marcelo Brozović: Darijo je bio pravi kapetan, lider koji je vodio primjerom i kojeg smo mogli slijediti na terenu i izvan njega. Bilo mi je zadovoljstvo igrati s njim, pamtit ću kako me kao kapetan predvodio u debiju za Hrvatsku, kao i na prva dva velika natjecanja na kojima sam nastupio. Činjenica da je odigrao 134 utakmice za Hrvatsku dovoljno govori, do takve brojke mogu samo velikani. Svojim igrama, zalaganjem i ponašanjem postavio je najviše standarde za sve nas mlađe koji dolazimo u reprezentaciju.

Marko Pjaca: Darijo Srna je sjajan igrač o kojem najbolje govori gdje, koliko dugo i na kakvoj razini igra. Kao čovjek je čudo, kao kapetan – još bolji. Sjećam se kada sam debitirao za reprezentaciju u Puli, imao sam laganu tremu kada sam se našao u svlačionici sa svim tim zvijezdama, a on je došao do mene, kratko popričao sa mnom i iste sekunde je trema nestala. Imao je jednostavno karizmu kapetana, bio je pravi vođa i nedostajat će nam kao igrač i čovjek. Ipak, siguran sam da je, kao i uvijek, donio odluku koju je smatrao najboljom i to treba poštovati. Od srca mu se želim zahvaliti na savjetima koje mi je dao i unatoč tome što se povlači nekako se nadam da ćemo, prije ili kasnije, opet dijeliti svlačionicu. U svakom slučaju, želim mu sve najbolje u daljnjoj karijeri i privatno.

Tin Jedvaj: Darijo je sigurno za nas mlade jedan od najvećih uzora i primjera, još od malena. Najduže smo ga gledali, pravi je primjer kapetana. Uz njega smo mnogo naučili i reprezentacija će bez sumnje biti drugačija bez njega. Bila mi je čast s njim igrati i trenirati, žao mi je što nije trajalo duže, a želim mu svu sreću u daljnjim planovima u klubu i nakon karijere.

Marko Rog: Darijo je prije svega odlična osoba, pravi kapetan i vođa, a isto tako odličan igrač. Mislim da bi takav igrač i kapetan nedostajao svakoj reprezentaciji, pa će tako naravno i nama. Kao jedan od mlađih igrača, mogu reći da je nas mlade odlično primio, pomogao nam u svemu, a kada se tako ponaša kapetan, to prati cijela svlačionica te mu se mogu i ovim putem zahvaliti za to. Želim mu puno sreće i uspjeha u daljnjoj nogometnoj karijeri, kao i u privatnom životu.

 

Facebook komentari

comments