VIDEO: S minom ušao u Mirovinsko

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Građani koji su se jučer prijepodne nalazili u zgradi Mirovinskog osiguranja Područna službe Slavonski Brod doživjeli su strah kakvom se nisu nadali. Negdje oko pola jedanaest, među njih je ušao muškarac u pedesetim godinama koji je u rukama nosio napravu koja je sličila eksplozivnoj.

– Stajali smo u redu, čekali da predamo zahtijeve za obiteljsku mirovinu, kada smo ugledali muškarca kako u ruci drži nekakvu napravu. Mislim da je riječ o tromoblonskoj mini, ali nisam bio siguran – kazao nam je jedan od očevidaca, dodajući kako je pretrnuo od straha. Srećom muškarac je samo prošao pokraj njega, piše SBplus

SBplus doznaje kako je riječ o P.K. (47) koji je navodno bio pripadnik HVO-a, a koji se, prema za sada neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, sa jednim od uposlenika Zavoda zadržao u kraćem razgovoru u kojem je pričao o ratnim događajima i tome kako je uništavao tenkove. Nije pravio nered, niti je ikome prijetio.

Da je muškarac s napravom koja bi mogla biti eksplozivna uistinu bio u zgradi Mirovinskog potvrđuje i snimka nadzorne kamere do koje je SBdošao u posjed, a koju možete pogledati u prilogu članka.

– Osoba koja je danas ušla u našu zgradu nije u upisniku niti kod nas ima neriješenih podnesenih zahtjeva – jedina je službena informacija koju su nam dali u Područnoj službi Zavoda za mirovinsko osiguranje Slavonski Brod.

Zahvaljujući svojim izvorima SBplus je doznao kako je muškarac sam, bez da je itko od njega to izirčito zahtjevao, mirno napustio zgradu Mirovinskog. Bilo je to u 10.45 sati. Po izlasku iz zgrade, a što je vidljivo i na snimci, nakon što se zadržao u kraćem razgovoru s jednom osobom, udaljio se u smjeru zgrade Gimnazije. O cijelom slučaju obavještena je i policija koja će istražiti  slučaj.

Mada je i Hrvatska, kao sudionik vojnih operacija po svijetu, prema prijetnji terorista, ‘legitimna meta’; mada, posljedično, hrvatski građani, i na prostoru Republike Hrvatske, mogu očekivati terorističke napada slične onima koje, posredstvom (ne)cenzuriranih medija, gledamo u Francuskoj, Njemačkoj i drugdje, na sreću, današnji incident prošao je bez naznaka da bi bio povezan s tom prijetnjom i, što je još važnije, bez tragedije.

Dakako, svi građani Slavonskog Broda, i Hrvatske, imaju pravo očekivati brzu i učinkovitu akciju nadležnih u cilju rasvjetljavanja današnjeg događaja – tko je i što htio učiniti, ili poručiti, s eksplozivnom napravom u državnoj instituciji, tijekom radnog vremena. (sbonline)

Facebook komentari

comments