Voda iz Sikirevaca potekla prema Slavonskom Brodu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Voda iz Sikirevaca potekla je prema Slavonskom Brodu. Na glavnom čvorištu u Sikirevcima od petka se čuje šum vode koja prolazi kroz cijevi, no građani će vodu moći upotrebljavati tek kada se cjevovod napuni i kada se obave potrebne sanitarne radnje, piše Večernji list.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potvrdio je kako je prespoj cjevovoda vodovodnog sustava Slavonskog Broda s vodocrpilištem u Sikirevcima završen. Iako su neki tvrdili da se radi o 150 metara, u pitanju je bilo svega oko 150 centimetara.

U sljedećih nekoliko dana slijedi ispiranje cjevovoda, dezinfekcija i tlačne probe. Od ponedjeljka će se dezinficirati cjevovod dug 40 kilometara. Zatim će se, na temelju ekspertiza, omogućiti puštanje 100 litara vode u sekundi prema Slavonskom Brodu, što znači da bi Brod vodu iz Sikirevaca mogao dobiti do kraja sljedećeg tjedna.

Slavonskobrodski Stožer civilne zaštite definirao je pitanja oko opskrbe svih brodskih škola pitkom vodom, kako bi bile spremne za početak nastave u ponedjeljak. Posljednje podatke o kvaliteti vode Stručno povjerenstvo objavilo je u petak i odnose se na 5. travnja. Iako su razine ugljikovodika u granicama normalne, još nije potvrđeno da se voda može piti. Oko 90 tisuća stanovnika Slavonskog Broda i okolnih općina bez pitke vode je od 30. ožujka.

 

Facebook komentari

comments