Vučić poručuje: ‘Svugdje ću govoriti da su Hrvati ubojice ‘

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Srpski mediji ne prestaju pokazivati interes za hrvatske generale, a na meti njihova tabloida Alo ovoga puta našli su se Ante Gotovina i Mladen Markač. Kako piše taj list, generalski dvojac asistirat će formiranju, ali i obuci kosovske vojske. Čeka se prema njihovim spoznajama samo imenovanje Ramuša Haradinaja premijerom Kosova da bi mu hrvatski generali uručili planove i nacrte po kojima je Tuđman formirao Zbog narodne garde. Nekadašnji zapovjednici Oluje navodno mjesecima pripremaju detalje operativnog plana za formiranje kosovske vojske.

-Novac je već prikupljen i naoružavanje postrojbi neće biti nikakav problem. Plan je da Gotovina i Markač savjetodavno obuče Albance kako bi mogli formirati vojsku na osnovama nekadašnje Tuđmanove vojske. Tako ćemo imati situaciju da i Haradinaj dobije neku vrstu svojih ‘zengi’”- govori nepoznati sugovornik, a spominju se u tome mediju i određene novčane transakcije.

-Albanci su s Gotovinom stupili u kontakt preko Agima Čekua, bivšeg pripadnika hrvatskih ‘zengi’ i zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova. Hashim Thaci izdvojio je velik novac da bi angažirao Gotovinu, vrlo je ozbiljno shvatio čitavu stvar i očito mu se prilično žuri. Gotovina je službeno u Prištini boravio samo jednom, ali neslužbeno je već desetak puta dolazio na Kosovo i Metohiju- prepričava nadalje nepoznati izvor, a u priču se uključuje i srpski parlamentarac Milovan Drecun koji potvrđuje tu mogućnost.

-Zanimljivo je da su u proračunu Kosova za ovu godinu predviđena financijska sredstava za kupovinu pet helikoptera i teškog naoružanja. Predviđeno je da u toj vojsci postoje i snage za brzo djelovanje. Već je pripremljena kompletna struktura formacija, radi se uigravanje ljudi koji će biti na zapovjednim pozicijama. Ako bi Hrvatska dobila neku ulogu, moguće je da svoje mjesto pronađu Gotovina i neki drugi-govori Drecun. Osim što se srbi bave hrvatskim generalima njihov predsjednik Aleksandar Vučić bavi se Bljeskom i Olujom. U svojem posljednjem istupu komentirao je izjavu Jima Mattisa koju je američki ministar dao tijekom susreta s Damirom Krstičevićem u Pentagonu.

-Sljedećeg mjeseca obilježavaju se 22 godine operacije po imenu ‘Oluja’, operacije koja se izučava u američkoj vojsci kao primjer kako dobro vođena vojna snaga, dobro obučena, dobro opremljena i s dobrim političkim vodstvom može promijeniti tijek povijesti. Čast nam je što ste ovdje s nama zbog vaše uloge u toj operaciji- Mattisove su riječi, na koje se Vučić nadovezao porukom da nikada neće pristati na to da su ubijanje i progon srpskih civila neko veličanstveno djelo.

-Užasno mi je žao što je do takve izjave došlo, jer smatram da nema što biti pohvaljeno u akciji ‘Oluja’, pošto je u njoj ubijeno više od 2.000 običnih ljudi, starih i djece- istaknuo je srpski predsjednik prema čijim su riječima raketirane kolone izbjeglica pored Bosanskog Petrovca.

Da ne govorim kako sumnjam da bilo tko može reći da su Varivode slučaj kojim se može bilo tko ponositi. Nisu znali od tolike moći što će, pa su ubijali, ubili su starce, muškarce i žene, krave, svinje i sve drugo kako ništa živo ne bi ostalo. Pošto su valjda i krave i svinje smatrali Srbima, ma kako to nekome sumanuto zvučalo- izjavio je za predstavnike srpskih medija Vulić dodajući da se ničega ne stidi i da će na svakom mjestu o tome govoriti.

Facebook komentari

comments