Wimbledon ćemo od 2017. gledati na Eurosportu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Eurosport i All England Club, organizator teniskog turnira u Wimbledonu, objavili su proširenje partnerstva kojim Eurosport osigurava prava na prijenos svih mečeva turnira uživo u dodatnih šesnaest zemalja.

Eurosport će tako prenositi sva 4 Grand Slam turnira – Wimbledon, Australian Open, Roland Garros i US Open – u 25 zemalja diljem Europe, čime potvrđuje poziciju najbolje europske sportske destinacije. Ovim sporazumom Eurosport bitno širi svoja prava, obzirom da do 2014. ista nije imao na prijenos Wimbledona, a od 2015. ga je prenosio u Belgiji.

Trogodišnji ugovor uključuje ekskluzivna pay-TV i digitalna prava za turnire od 2017. do 2019.

Kao dio sporazuma kojim su osigurana prava na šesnaest dodatnih tržišta, Wimbledon će se na Eurosportu po prvi put prenositi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Eurosport će od 2017. na svojim kanalima i platformi Eurosport player prenositi sve mečeve turnira.

Do početka Wimbledona 2017. se očekuje i dodavanje novih tržišta.

Peter Hutton, glavni izvršni direktor Eurosporta, je izjavio: “Proširenjem ugovora s Wimbledonom osigurali smo prijenos sva četiri Grand Slam turnira u 25 zemalja i potvrdili Eurosport kao centralno mjesto za Grand Slam tenis u Europi. Gradimo dugoročno partnerstvo s The All England Clubom, koji podržava Eurosportovu strategiju osiguravanja vrhunskog sadržaja te dostupnost istog ljubiteljima sporta na svim uređajima.”

Fanovi će u tenisu moći uživati na televiziji, te pratiti svaku minutu sa svakog terena na Eurosport Playeru, vodećoj digitalnoj sportskoj platformi uživo i na zahtjev.

Facebook komentari

comments