Brojni oskarovci nominirani za ovogodišnju Zlatnu malinu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Avanturistički film Transformeri: Posljednji vitez vodi u nominacijama za Zlatnu malinu, a na popisu kandidata za najgora filmska ostvarenja mnogo je dobitnika Oscara među kojima su i Jennifer Lawrence, Tom Cruise, Mel Gibson i Russell Crowe, objavljeno je u ponedjeljak.

Nagrada Zlatna malina stvorena 1980. služi kao protuteža svečanosti dodjele Oskara. Pobjednicima u kategorijama za najgora filmska ostvarenja, ako se pojave na dodjeli, predaje se trofej u obliku maline obojane u zlatnu boju na svečanosti uoči dodjele nagrada Američke akademije za filmsku umjetnost u ožujku.

Film Transformeri: Posljednji vitez osvojio je devet nominacija među kojima za najgori film i najgore glumačke uloge za izvedbe Anthonyja Hopkinsa i Marka Wahlberga. Transformeri: Posljednji vitez izašao je u lipnju prošle godine, a na blagajnama je zaradio 605 milijuna dolara.

Johnny Depp prozvan je zbog “prežvakane supijane izvedbe” u petom nastavku Pirata Kariba a Jennifer Lawrence i redatelj Darren Aronofsky nominirani su za film strave i užasa Majka!.

Cruise i Crowe nominirane su za najgore glumce zbog uloga u filmu Mumija, a Gibson za ulogu u filmu Tatica se vratio 2.

Facebook komentari

comments