Čilić pobijedio Nadala, a ako dobije i Edmunda biti će treći na svijetu!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Nevjerojatna predstava obojice, nesreća za Rafu što je morao ovako završiti meč. Uvijek se bori do kraja i baš je gadno što je morao predati. Vidio sam da se muči, malo me to podsjetilo na Wimbledon kad sam ja morao predati. Pokušao sam ne misliti na to i biti koncentriran, rekao je Marin Čilić, nakon što je pobijedio najboljeg igrača svijeta Rafu Nadala 3-6, 6-3, 6-7(5), 6-2, 2-0 (predaja). – Vidio sam da se muči s mojim servisima, baš sam forsirao servis u suprotan kut, to mi je baš išlo. Igrao sam dobro, nesretno sam izgubio treći set u tie-breaku. Ali onda sam opet počeo dobro igrati, osjećao sam loptu, dobro servirao… Podigao sam sve segmente igre – rekao je Čilić, kojem je ovo drugi polufinale Australije.

Nije uspio u finale 2010. godine, tada je za njega bio koban Britanac Andy Murray, koji ga je dobio u četiri seta 3-6, 6-4, 6-4, 6-2 pa kasnije ispao od Rogera Federera. Marina opet čeka Britanac, 50. igrač svijeta Kyle Edmund.

– Igrali smo jedanput, ima nevjerojatan niz. Svaka mu čast što je ušao u polufinale. Moram misliti na svoju igru, Kyle ima sjajan servis i forehand – rekao je Marin o protivniku kojeg je dobio 2017. godine u Šangaju.

Na ATP-ljestvici uživo Marin je preskočio Austrijanca Dominica Thiema i drži peto mjesto s 4480 bodova. Samo ga jedna pobjeda dijeli od plasmana karijere i treće pozicije.

Preskočio bi tada Nijemca Alexandra Zvereva (4610) i Bugarina Grigora Dimitrova (4630 bodova).

Facebook komentari

comments