Hrvatska dobila paklenu skupinu u Ligi nacija

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Strašno težak ždrijeb dobila je Hrvatska u Ligi nacija, novom natjecanju, koje je UEFA osmislila kao zamjenu za prijateljske utakmice i olakšanje plasmana na EP.

Utakmice Lige nacija igrat će se u šest kola, po dva u rujnu, listopadu i studenom.

Hrvatska će se za prvo mjesto skupine, te prolazak na final four Lige nacija, boriti s Engleskom i Španjolskom. Najlošija reprezentacija u ovoj i ostalim skupinama ispada u niži rang natjecanja, Ligu B. 

Liga nacija igrat će se od rujna do studenog ove godine. 55 reprezentacija podijeljene su u četiri Lige, od A do D. Lige A i B imaju po tri, a Lige C i D po četiri jakosne skupine.

Hrvatska je prilikom ždrijeba raspoređena u elitnu skupini, Ligu A, među 12 najboljih reprezentacija. Mjesto tamo zaslužila je UEFA-inim koeficijentom nakon završetka kvalifikacija za SP.
Ostale reprezentacije u ovom razredu su Njemačka, Portugal, Belgija, Španjolska, Francuska, Engleska, Švicarska, Italija, Poljska, Island i Nizozemska.
Ove selekcije bile su sukladno visini koeficijenta smještene u tri pota. Hrvatska je prema UEFA-inom koeficijentu 11. reprezentacija Lige A pa je tako bila u trećem, najslabijem šeširu ždrijeba. Tamo su bile još Poljska, Island i Nizozemska. Hrvatska, dakako, nije mogla biti u skupini s ovim selekcijama.
Hrvatska je iz prve jakosne skupine unutar Lige A mogla izvući Njemačku, Belgiju, Portugal ili Španjolsku. Iz druge jakosne skupine potencijalni protivnici bili su joj Engleska, Francuska, Švicarska ili Italija.
Kada vidimo kompletnu ponudu suparnika koji su do prije pola sata bili potencijalni, jasno je da Hrvatska nije mogla dobiti laku grupu ni protivnike.
S po jednom reprezentacijom iz prva dva pota činit će skupinu iz koje će pobjednik ići na final four, a najlošiji u skupini ispada u niži rang natjecanja, Ligu B.
Utakmice Lige nacija igrat će se u šest kola, po dva u rujnu, listopadu i studenom.
Pobjednici skupina u lipnju 2019. bore se na završnom turniru  za titulu pobjednika Lige nacija. Završnica se sastoji od polufinala, utakmice za treće mjesto i finala.

Facebook komentari

comments