Milan Mitrović (31) danas je nepravomoćno na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubojstva

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Milan Mitrović (31) nepravomoćno je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubojstva Marinka Tomića i Luke Ćosića.

Presudu za dvostruko ubojstvo Milanu Mitroviću je izrekla sutkinja Županjskog suda Marija Balenović, koja je predsjedala vijećem. Milan Mitrović, je počinio izgred prilikom izricanja presude, opetujući kako nema dokaza da je on počinio djela koja mu se stavljaju na teret.

– Nedvojbeno je u dokaznom postupku utvrđeno da je on počinitelj, to pokazuje DNK analiza krvi, vlasi i drugih predmeta pronađenih kod žrtvi. Također je u dva vještačenja utvrđeno da bio potpuno ubrojiv i da je znao što radi, čime je pobijena njegova obrana da se sjeća ničega. U biti i sam je sebe opovrgnuo, jer se u početku branio šutnjom, a onda je odlučio govoriti iznoseći detalje o tome gdje je sve bio tih dana  i s kim se družio – rekla je sutkinja Balenović koja je za ubojstvo Marinka Tomića izrekla kaznu od 21 godinu zatvora, a za ubojstvo Luke Ćosića kaznu zatvora od 25 godina, odnosno maksimalnu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina. Milan Mitrović, s obzirom da mu je izrečena kazna zatvora dulja od pet godina nakon izricanja presude prepraćen je u zatvor u Požegi.

Sud je u cijelosti prihvatio navode optužnice po kojoj je Mitrović u listopadu 2016. godine nožem iz koristoljublja najprije usmrtio Marinka Tomića, a nekoliko dana kasnije i Luku Ćosića, kojemu je zadao čak 47 uboda u predjelu lijeve strane prsnog koša.

Oba ubojstva počinio je obiteljskim kućama svojih žrtava u Slavonskom Brodu. Mitrović se pred sudom branio da nije kriv. (24sata)

Facebook komentari

comments