Pavić pobijedio u prvom od dva finala Melbournea!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Mate Pavić trijumfirao je na Australian Openu u muškim parovima. Samo 15 sati prije nego što na istom  Grand Slamu igra finale mješovitih parova!

24-godišnjem Splićaninu i njegovom austrijskom partneru Oliveru Marachu, za pobjedu 6:4, 6:4 nad Kolumbijcima Juan-Sebastianom Cabalom i Robertom Farahom trebalo je samo sat i 35 minuta.

Suparnici su čuvali servis do devetog gema oba seta. Tada je, i u prvom i drugom setu, hrvatsko-austrijski par brejknuo kolumbijski i pobijedio.

Nakon što su u četvrtom gemu prvog seta spasili četiri break lopte, Pavić i Marach uzeli su servis protivnicima za vodstvo 5:4. Pavić je servisom donio prvi set.

U drugom setu Pavić i Marach spasili su dvije break lopte u drugom gemu, a njihovi protivnici jednu u trećem. Zatim se ponovio deveti gem prvog seta i oduzimanje servis Kolumbijcima za prednost 5:4. Samo što je sada Marach odservirao za pobjedu.  Pavić i Marach u finale su se plasirali tako što su u polufinalu nakon dva i pol sata i velikog preokreta pobijedili McLachlana i Struffa s 2:1 (4:6, 7:5, 7:6), koji su u četvrtfinalu izbacili prve nositelje Kubota i Mela. Pavić i Marach  prošle godine finale Wimbledona izgubili su upravo od poljsko-brazilske kombinacije i to nakon nevjerojatne drame 7:5, 5:7, 6:7, 6:3, 11:13. Zato su Pavić i Marach ovu pobjedu slavili kao savršen nadomjestak za tijesni poraz u vimbldonskom finalu. (index)

Facebook komentari

comments