Pogledajte recept za novi hit – dimljenu lubenicu!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Dok tropske vrućine haraju većinom kugle zemaljske naveliko se dijele recepti i savjeti što jesti da se tijelo ohladi, što piti, kako preživjeti vrućinu. Lubenica je visoko na popisu hrane koja rashlađuje tijelo zbog velikog udjela vode i vlakana. Većini nas taj sočni plod ljeta simbol je slatkog i zdravog deserta. Međutim u New Yorku jedan restoran odlučio je od lubenice napraviti slano ‘glavno’ jelo.

Restoran Ducks Eatery od lubenice je napravio pečenku, koja kad je poslužuju izgleda kao karamelizirana šunka. Vlasnik i glavni kuhar William Horowitz kaže kako su u restoranu htjeli imati više vegetarijanskih i veganskih opcija što ih je navelo da dinje i lubenice pripremaju na isti način kao da su komad mesa.

U videu New York Insidera prikazan je i recept u kojem se vidi da se lubenica oguljena od kore prvo marinira zatim peče u pećnici, nakon čega prolazi zadnju fazu glaziranja u tavi. Novinarka koja je probala ove ‘odreske’ kaže kako je to nešto drugačije od svega što je jela. Okusom ovako pripremljena lubenica nimalo ne podsjeća na meso, ali niti na svježu voćku.

Recept za ovu deliciju pogledajte ovdje

Facebook komentari

comments