VIDEO: Najbolje tv serije u 2017!!!!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

 

 1. MALE LAŽI – Imućne i besramno bogate obitelji, ambijent u kojem žive je kao s razglednice, prekrasni domovi koji odišu s velikom količinom raskoši i luksuza, prekrasni ljudi, najbolje školovanje za djecu, ma tko ne bi htio živjeti u ovom čarobnom i mirnom gradiću Monterey u Kaliforniji? Upravo je to sve skupa dio nove HBO-ove mini serije imena “Male laži” (Big Little Lies) koja ispod svoje kozmetički uređene površine krije zapravo niz problema, velikih i malih laži, intriga s kojima se glavni likovi itekako moraju suočiti, htjeli to oni ili ne. Jer kako bi mnogi rekli i mi se složili, mo’money, mo’problems.
 2. FARGO (3. sezona) – Fargo je u kratkom roku osvojio i kritiku i publiku, odmah su osvojena i dva Emmyja (jedan za najbolju miniseriju, drugi za najbolju režiju miniserije). U duhu filmskog predloška, serija također svoju priču lažno prezentira kao inspiriranu stvarnim događajima. Crni humor braće Coen sezao je toliko daleko da je velika većina gledatelja doista i povjerovala u priču o otmici, wood chipperu i trudnoj policajki, a 2003. godine je snimljen i kratki dokumentarac o Japanki koja je došla u Fargo u potrazi za skrivenim novcem – očito nije znala da ga je Stavros već pronašao.
 3. NAZOVI SAULA (3. sezona) – U trećoj sezoni Better Call Saul kao da se svi likovi nalaze pred nerješivim problemima iz prošlosti i konzekvencama koje će snositi. Jimmy McGill (Bob Odenkirk) u sukobu je s bratom Chuckom (Michael McKean) koji ga je tužio zbog provale, namjerne falsifikacije dokaza i prijetnji. Kim Wexler (Rhea Seehorn), Jimmyjeva vjerna prijateljica i povremena seksualna partnerica, uspijeva pridobiti veliki odvjetnički posao u svoj samostalni ured, ali i usput udružiti se s okrivljenim te ga zastupati u sudskom procesu. Druga strana priče, a koju povezuje sam Jimmy, tiče se Mikea Ehrmantrauta (Jonathan Banks), Nacha Varge (Michael Mando) i capo di tutt’i capija Gusa Fringa (Giancarlo Esposito).
 4. STRANGER THINGS (2. sezona) – Druga sezona nastavlja tamo gdje je prva stala, samo godinu dana kasnije, a to je u malenom gradiću Hawkins, Indiana u 1980tima (točnije oko 31. listopada 1984, Halloween), a fokusira se na likove iz prve sezone koji se žele vratiti svojim normalnim životima, nakon užasnih događanja.

  Glavna priča je dobra, zapravo rekao bi vrlo dobra, bavi se ‘većom mitologijom’ Willova nestanka. I zaista ta glavna priča je velika, u smislu da je grandioznija od one u prvoj sezoni i otkriva mnogo stvari, te naravno opet ostavlja brojna pitanja nakon završetka.

 5. TABOO – Taboo je Britanska drama serija, napravljena od Scott Free London i Hardy Son & Baker za BBC One i FX. Kreatori serije su Steven Knight, Tom Hardy i njegov otac, Edward “Chips” Hardy, a temelji se na priči koju je napisao Tom Hardy. Prvenstveno je bila zamišljena kao mini-serija, a sada se priča o drugoj sezoni, mada još ništa nije potvrđeno.
 6. SLUŠKINJINE PRIČE – Vizuali ove serije oduzimaju dah, za što je zaslužna Reed Morano, poznata po svom dobrom oku i osjećaju za kameru, jer su sve skupne scene sa Sluškinjama, a posebno one s rađanjem vrlo upečatljive. Estetika Gileada, to jest bivšeg Bostona kao čistog, hladnog, omeđenog betonskim plohama, sa zidom na kojem vise leševi izdajica vrlo je upečatljiva.

  Produkcijski gledano, serija nema grešku. Glumački ansambl je vrhunski.

 7. GENIJ – Iako Einsteinova znanstvena dostignuća i danas izazivaju strahopoštovanje i divljenje mnogih, malo ljudi zna cijelu životnu priču o burnom privatnom životu najgenijalnijeg čovjeka 20. stoljeća – Alberta Einsteina. Serijal “Genij” prati Einsteinov uspon od skromnih početaka kao maštovitog i buntovnog vizionara, do stjecanja statusa čovjeka koji je “otkrio tajne svemira” objavivši teoriju relativnosti. S druge strane vidjet ćemo i njegovu potpuno nepoznatu i dosad nikad ispričanu stranu – hladnokrvnost i bešćutnost u najbližim osobnim odnosima, uključujući one s vlastitom djecom, dvjema suprugama i nekoliko žena sa kojima je imao afere.
 8. IGRA PRIJESTOLJA (7. sezona) – Postoji razlog zašto je Game of Thrones najpopularnija / najgledanija TV serija današnjice. I začudo, nije zbog sisa. Game of Thrones je popularan zahvaljujući svojoj bogatoj, maštovitoj priči i osebujnim likovima, dobrim i zločestim. Naravno, svaki je materijal popularne kulture kvalitetan onoliko koliko je zanimljivo prezentiran. U tom je pogledu jasno zašto je GoT spektakl, kako velikih bitaka, tako i spletkarenja izvan njih.

  To je ujedno i razlog zašto je GoT serija popularnija od svog literarnog predloška, „A Song of Ice and Fire“. Uz svo dužno poštovanje prema autoru, Martinove knjige nisu najzanimljivije napisani komadi teksta koje u životu možete pročitati. Da je radnja serije, primjerice, prezentirana prema strukturi književnog predloška, GoT bi bio prilično dosadan čak i sa istom pričom. Za one koji nisu upoznati, svako poglavlje Martinovih knjiga ispričano je kroz perspektivu jednog lika, što je model koji u seriji ne može funkcionirati na isti način. Samim time, serija nije doslovna obrada knjiga od riječi do riječi, već je slobodna adaptacije priče, često pojednostavljena za onoga tko misli da se knjige čitaju jedino u školi, za lektiru.

 9. TWIN PEAKS (3. sezona) – Novi je ‘Twin Peaks’ najzanimljiviji zbog svojeg sasvim novog jezika. On se gledatelju obraća na način koji nije samo potpuno nov za ‘Twin Peaks’, nego je i potpuno nov za televiziju. Njegovi košmarni, gotovo apstraktni prizori gledatelja upućuju  na potpuno novu realnost, na potpuno novu razinu na kojoj se odvija priča. Je li ta razina mistična, nadrealna, natprirodna, je li riječ o unutarnjem carstvu, odnosno o psihi, podsvjesti, Idu ili Lynchevu viđenju onoga što se događa u umu Dalea Coopera – ne bi se usudili tvrditi.
 10. NARANČASTO JE NOVA CRNA (5. sezona) – Serija se temelji na memoarima ‘Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison’ Piper Kerman o njezinom iskustvu u ženskom zatvoru. Zasad broji 4 osvojenih nagrada te 11 nominacija od kojih se ističe ona za Zlatni globus 2014. godine.
  Piper Chapman (Taylor Schilling) je prosječna žena u 30-ima. Ima zaručnika (Jason Biggs) kojeg obožava, kupuje organsku i zdravu hranu, pokrenula je vlastiti posao sa najboljom prijateljicom (Maria Dizzia) koja je u zadnjim mjesecima trudnoće pa će Piper uskoro biti i kuma. I to bi sve bilo savršeno da Piper ne mora na 15 mjeseci napustiti njihove živote, ali i svoj: zbog zločina starog desetak godina ona odlazi u zatvor misleći da se ništa neće promijeniti, već da će to vrijeme provesti korisno. Ono što slijedi promijenit će nju, njezin život, život onih koji je okružuju, ali i njenih novih sustanarki u zatvoru.

  Kreatorica i scenaristica serije je Jenji Kohan koju pamtimo po nekad popularnoj seriji Trava koja je doživjela osam sezona i osvojila desetak nagrada od kojih se ističe Zlatni globus za Mary-Louise Parker 2006. godine.

Facebook komentari

comments